Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Održana audicija za takmičenje "Crna Gora u ritmu Evrope"

| Postavio/la: Milena Aprcović

Održana audicija za takmičenje "Crna Gora u ritmu Evrope"

U Velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor, juče je održana audicija za učešće na muzičkom takmičenju "Crna Gora u ritmu Evrope", koje će biti održano krajem maja ili početkom juna u Tivtu.

Na takmičenju je učestvovalo oko trideset učenika kotorskih osnovnih i srednjih škola, kao i plesne drupe“Alisa“ i „Infinity dance,“ u dvije katergorije: ples i pjevanje.

Kako je navedeno u saopštenju, žiri u sastavu Igor Karadarević, direktor programa Crna Gora u ritmu Evrope, Miloš Marković, direktor muzičkog festivala Crna Gora u ritmu Evrope u svim zemljama i Radovan Milidrag, organizator festivala, odlučivali su o učesnicima koji će učestvovati na glavnom takmičenju.

U kategoriji pjevanje, audiciju su prošle Jovana Živković, učenica Gimnazije Kotor i Sara Labib, učenica ŠOSMO „Vida Matjan“ Kotor.

U kategoriji plesača izdvojile su se članice plesne škole „Alisa,“ i to: Kristina Popović, Andrea Vukasović, Nina i Ana Doljanica, Nađa Pavićević, kao i najmlađa Una Marija Kokot.

Elena Petrović iz Osnovne škole „Njegoš“ i Damjana Grandis iz Osnovne škole „Ivo Vizin“ sa Prčanja takođe su prošle audiciju za plesače. Žiri je istakao da su učesnici iz Kotora veoma talentovani za ples i pjevanje i da će Kotor imati ukupno deset predstavnika na ovom prestižnom takmičenju, za razliku od drugih gradova, koji imaju do pet predstavnika, dodaje se u saopštenju. 

Stručni tim festivala pripremaće izabrane učesnice u narednim mjesecima, do takmičenja u Tivtu.

Organizatori audicije u Kotoru su Madalena Martinović, ispred Opštine Kotor i Aleksandra Tomović, ispred JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor.

Ostavi komentar

0/300