15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 8°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Intervju: Zdravkov povratak tamo gdje je sve počelo

Kultura

Tag Video
Comments 0

Intervju: Zdravkov povratak tamo gdje je sve počelo

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

''Ako si čovjek, vodi ljubav, ako si cvijet, budi mimoza'', rekao je slavni pisac Viktor Igo.

Ode najljepšem cvijetu na Mediteranu punih ped decenija poklanja turisticka organizacija Herceg-fest kroz brojne karnevalske povorke i mažoretkinje koje su prethodnih dana obišle cijeli region.

Pečat ovogodišnjoj bogatoj fešti od vina i mimoze dao je najpopularniji balkanski pop pjevač Zdravko Čolić koji je na platou ispred Hotela Igalo zabavljao preko 10.000 ljudi.

Umjetnik koji pjesmama spaja sve vjere i nacije dočekao nas je nakon fenomenalne trosatne žurke, vedar, sa širokim osmjehom, raspoložen da odgovara na sva novinarska pitanja (a red novinarskih ekipa bio je podugačak).

Antena M: Zbog vremenskih neprilika koncert je pomjeren za 8. februar. To je, ipak, ispalo dobro. Digli ste publiku na noge, svirka je bila euforična od samog početka i to u gradu gdje ste započeli svoje prve muzičke korake?

Zdravko: Lijepo je bilo vrijeme, malo hladnjikavo, ali sam sretan što sam ponovo na mjestu gdje sam zaradio svoj prvi muzički honorar, u mojoj Boki koju ja mnogo volim. Imali smo nekad i vikendicu u Baošićima, često smo tu ljetovali porodično. Ovaj boravak ovdje, vratio me u neke lijepe dane i probudio divne uspomene.

Poziv organizatora da otvorim jubilarni 50. Praznik Mimoze jako me je obradovao. Srećan sam sto smo ovdje napravili koncert pred malo većim brojem ljudi, ranije je to bilo na Kanli kulli, ali sad je to nekako masovnije, bilo je tu i moje rodbine.

Ovdje je bila dosta dobra energija. Publika voli ovakve festivale. Mislim da se ljudima jako dopadaju mažoretkinje, karnevali, sav taj dekor, koji krasi kompletnu feštu. Jedino je  bilo pitanje mjesto izbora za koncert jer Novi nema velike trgove. Ja lično obožavam onaj mali Trg iispod sata, nekako sam emotivno vezan, jer tu sam počeo svoje muzičke korake. Ali, zbog velikog interesovanja, plato ispred hotela Igalo je jedino mjesto gdje se koncert mogao održati Lijepo je na kraju ispalo.

Antena M: Da li Vam se često dešavalo u karijeri da zbog lošeg vremena odložite koncert?

Zdravko: Ja nisam imao takvih pehova u karijeri. Što se mene tiče, moglo smo održati koncert i prošle nedjelje.
Jednom je bilo nešto slično u Budvi na Top Hillu, ali dobro smo se provukli. Bilo je godina kroz karijeru kada smo imali i kišna ljeta, ali zadnih godina nemamo tih problema. Kad bolje razmislim, možda je i bolje što smo odlozili koncert, mnogo je bolja atmosfera bez kišobrana. Organizatori su sve dobro procijenili. Samo kasnije sve obaveze postaju duplo veće.

Antena: Vaše koncerte odlikuje čvrst koncept. Fanovi znaju i kad je vrijeme za predah, ko su Vaši specijalni gosti. Bitnijh promjena nije bilo u karijeri?

Zdravko: Pa kako kad. Ja volim Dragoljuba Đuričiča mi smo prijatelji stari i on je moj saradnik Moram iskreno reci tamo gdje ga nije bilo, volim da ga imam za gosta, tamo gdje smo bili prošli put ne bi smo se trebali ponavljati, tako da je ovaj koncert u Igalu bio divna prilika da on bude na sceni. Dragoljub je inače bio glavna spona kada smo dogovarali cijelu organizaciju koncerta.

Antena: Godinama najavljujete kamerne koncerte, publika ih strpljivo iščekuje.. Da li će ih biti uskoro?

Zdravko: To mi fali u karijeri. Vi sad imate koncerte koji su sa simfonijskim orkestrom i kod nas su se pojedini izvođači tu ustoličili, to je jedna opcija. Ali ja nikako nijesam naišao na ''prazniji koncert", ja to zovem anplag verzijom sa manje izvođača. Zamišljam takvu vrstu koncerata gdje bih imao prisniji odnos sa publikom. I sa manjim brojem ljudi, jer tako zvuči sve ekskluzivnije.

A tako sam i počeo karijeru sa gitarom i prijateljima koji su okruženi oko mene. Obećavam to stalno publlici. Treba uraditi i novi aranžmane nekim pjesmama.
Imaš nekih pjesama koje ne pjevaš a koje su upravo za te prostore. Mnoge generacije ne znaju li treba mijenjati program i to da krene tako. Želja mi je da to uradim, maštam još o takvim koncertima, ko zna, možda se desi čudo pa iznenadim publiku, zaključuje Zdravko.

Sljedeći koncert ballkanskog super stara zakazan je za 14. februar u Ljubljani. Čovjek koji je čarobnjak u svom poslu jednostavno nema vremena ni da se umori a ni da ostari. Do novog susreta u Crmoj Gori..

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR