Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

KIC: Književno veče Dragane Kršenković- Brković

| Postavio/la: Ana Ašanin

KIC: Književno veče Dragane Kršenković- Brković

Jevrejska zajednica Crne Gore organizuje književno veče Dragane Kršenković Brković, "Izgubljeni pečat", u ponedjeljak 18. marta u 19 sati.

O romanu, čija radnja je smještena u Jerusalimu, razgovor će voditi autorka i književni kritičar Vlatko Simunović.

O "Izgubljenom pečatu" književnik Mladen Lompar u svojoj recenziji je zapisao:

„Izgubljeni pečat je sjajno koncipiran roman koji grade tri, međusobno isprepletene, priče. Traganje za univerzalnim uporištem u životu ljudi; preispitivanje junaka i njihova potraga za identitetom; mjesto ljepote u društvu gdje je potreba za moći i vlasti dominantna; ćutljivi i strastveni likovi koji snivaju, ali istovremeno i žive priče i legende koje do njih dopiru – samo su neki od brojnih slojeva ove knjige“.

Dragana Kršenković - Brković autorka je romana "Atelanska igra" i "Izgubljeni pečat", zbirki pripovijedaka "Vatra u Aleksandriji" i "Gospodarska palata", zbirke jednočinki Iza nevidljivog zida, monografije "Poetika prolaznosti: Organizacija vremena u "Ranim jadima“ Danila Kiša, kao i knjiga za djecu – "Tajna plavog kristala", "Duh Manitog jezera", "Muzičar s cilindrom i cvijetom na reveru", "Modra planina" i "Tajna jedne Tajne".

Bila je gostujuća književnica u Austriji, UNESCO-ova stipendistkinja u Njujorku, državi Njujork, Vašingtonu Kaliforniji, Beču, Gracu, Pečuju, Bolonji, Bratislavi i na Rodosu.

Ostavi komentar

0/300