Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Objavljena knjiga "Jezičko svjedočanstvo nestalih vremena"

| Postavio/la: Ana Ašanin

Objavljena knjiga "Jezičko svjedočanstvo nestalih vremena"

U izdanju “IV CONSULTING” doo Budva, iz štampe je izašla knjiga "Jezičko svjedočanstvo nestalih vremena", odnosno Rječnik budvanskog narodnog jezika, čiji je autor, pravnik Dragan V. Liješević iz Budve.

Ova zanimjiva knjiga od 565 strana, štampana je u cetinjskoj štampariji IVPE, a njen recenzent je, poznati mladi reditelj Boris Liješević.

"Knjiga Dragana Vladova Liješevića, nije samo pohranjivanje narodnog jezika koji nestaje, za koji nas vežu uspomene. Pred nama je enciklopedija koja dokazuje, da je jezik rezultat djelovanja istorije, geografije, politike, migracija..", kaže između ostalog u recenziji knjige, reditelj Boris Liješević.

"Iz ove knjige", kaže on, "jezik sija kao neprocjenjivo blago, ostavljeno nam u nasljeđe…". "Između ostalog, autor nas dovodi i do saznanja o skladnom suživotu unutar budvanske regije u kojoj se miješaju uticaji, običaji, nacije, navike, vjeroispovijesti, imena i različiti završeci prezimena", ističe u recenziji knjige, reditelj Boris Liješević.

U rječniku, nazvanom "Jezičko svjedočanstvo nestalih vremena", nalazi se 6.200 arhaizama, izreka, frazema i pojmova obogaćenih citatima iz literature i svakodnevnog govora.

Ostavi komentar

0/300