Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Potpisan ugovor za radove na Kuli "Buća–Luković"

| Postavio/la: Ana Ašanin

Potpisan ugovor za radove na Kuli "Buća–Luković"

Ugovor za izradu konzervatorskog projekta na Kuli "Buća–Luković", za koji je Ministarstvo kulture opredijelilo 50 hiljada eura potpisali su ministar Aleksandar Bogdanović i u ime predsjednika Opštine Tivat sekretarka sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, Dubravka Nikčević.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2019. godinu obuhvata 85 projekata i programa predloženih od državnih i opštinskih ustanova i organa uprave iz oblasti kulturne baštine, uključujući i druge subjekte.

Ugovori su potpisani sa 33 realizatora iz reda nacionalnih i opštinskih javnih ustanova, samostalnih organa uprave iz oblasti kulturne baštine i organa lokalne samouprave.

"Programom su tretirane i prezentacija i popularizacija kulturne baštine, edukacija i doedukacija stručnog kadra i tehničko-tehnološko osavremenjivanje lokalnih i nacionalnih institucija sa ciljem unapređenja uslova za obavljanje muzejske, bibliotečke, kinotečke, arhivske i konzervatorske djelatnosti. Programom zaštite i očuvanja za 2019.godinu izdvojeno je 1.132.000 eura", porio je ministar Bogdanović.

Sprovođenjem konzervatorskih mjera na Kuli "Buća–Luković" planirane su aktivnosti na unaprjeđenju stanja objekta i adekvatnom tretmanu samog kompleksa, poboljšanju kvaliteta pružanja usluga JU Muzej i galerija Tivat kroz njegovu bolju dostupnost, prezentaciju i turističku valorizaciju.

Ostavi komentar

0/300