Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Premijera ''Kozocida'' Vide Ognjenović večeras u KIC-u

| Postavio/la: Ana Ašanin

Premijera ''Kozocida'' Vide Ognjenović večeras u KIC-u

Nova predstava u produkciji Večernje scene Gradskog pozorišta, "Kozocid“ po tekstu i u režiji Vide Ognjenović, premijerno će biti izvedena večeras u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović“. Prva repriza zakazana je za 16. mart, u 20 sati.

Autorka i rediteljka komada Vida Ognjenović izrazila je zadovoljstvo zbog angažmana u Gradskom pozorištu.

''Komad koji sam napisala govori o nekoj vrsti ozbiljnog sukoba između narcizma ideologije koja se bavi samo sobom i sopstvenim održanjem i ljudskih problema koje ta ideologija vrlo često podrazumijeva kao smetnju sopstvenom napredovanju. U ovom slučaju je to politička odluka da se smaknu koze jer one štete šumama odnosno njihovim planovima za razvoj drvne industrije. Posljedice ishitrenog industrijskog razvoja osjećamo i danas u regionu i na izvjestan način plaćamo danak tome'', kazala je Vida Ognjenović.

Posebno poštovanje izrazila je prema glumačkom ansamblu i Gradskom pozorištu koje se razvija i radi bez obzira na to što nema matičnu scenu.

''Uprkos svemu, glumci rade kao da će 100 godina biti mir ili ujutru rat. Rade bez obzira na okolnosti. A glumcima je najveća opasnost da nemaju svoje mjesto okupljanja. Divim im se i čestitam na odnosu prema pozorištu jer pokazuju da je pozorište tamo gdje je glumac'', napomenula je Ognjenović.

Predstava je okupila veliki glumački ansambl u kojem su Milivoje Mišo Obradović, Igor Đorđević, Mladen Nelević, Dejan Đonović, Dubravka Drakić, Simo Trebješanin, Pavle Ilić, Goran Slavić, Danilo Čelebić, Stevan Radusinović, Ivana Mrvaljević, Miloš Pejović, Branka Femić-Šćekić, Jelena Simić, Katarina Krek, Omar Bajramspahić, Željko Caja Radunović, Maja Šarenac, Dragan Račić, Pavle Popović.

Regionalna glumačka zvijezda Igor Đorđević osvrnuo se na tekst Vide Ognjenović, uz opasku da rad sa njom uvijek doživljava kao neku vrstu doškolovanja.

''Tema komada je odnos vlasti i običnog naroda i tog bukvalnog shvatanja šta vlast naredi. Da li smo odmakli od toga i jedno i drugo društvo, ne znam. Mislim da nijesmo mnogo, samo se malo tehnologija vladanja promijenila, ali od anatičke Grčke do danas to je ista disharmonija između vlasti i naroda'', kazao je Đorđević.

I ostatak ansambla saglasan je da je saradnja sa Vidom Ognjenović bila istinsko uživanje.

''Srećan sam i mislim da svako ko je radio sa Vidom imao veliku čast i zadovoljstvo da je upozna kao osobu, divnu ženu i veliku umjetnicu. I mogao od nje mnogo da nauči'', kazao je Željko Caja Radunović.

Scenograf predstave je Geroslav Zarić, kostimografkinja Ljiljana Dragović, kompozitor Zoran Erić, dramaturškinja Dragana Tripković, asistent reditelja Zoran Rakočević, scenografkinja saradnica Vladislava Munić Cunnington, a asistentkinja kostimografkinje Isidora Ceković.

Statisti u predstavi su Slavka Nelević, Jelena Odalović, Zoran Rakočević, Darko Bjelobrković, Novak Tomović.

Ostavi komentar

0/300