Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

''Dani Frankofonije'' počinju 20. marta

| Postavio/la: Ana Ašanin

''Dani Frankofonije'' počinju 20. marta

Ovogodišnje izdanje Dana frankofonije biće otvoreno 20. marta u Crnogorskom narodnom pozorištu koncertom sastava Clazz quintet.

Kako je saopšteno, posebno mjesto u programu imaće frankofono pozorište koje će okupiti glumce amatere sa svih scenskih horizonata.

U Baru će se tim povodom družiti gimnazijalci, studenti i ljubitelji glume iz Crne Gore.

Goût de France / Good France se ponovo vraća u Crnu Goru 21. marta.

Ovim gurmanskim festivalom se slavi francuska gastronomija širom planete.

Oblast Provansa će biti ovogodišnja gastronomska destinacija kojoj će se tokom događaja ukazati posebna čast, kako u Francuskoj tako i u inostranstvu.

Svi zainteresovani imaće priliku da u Podgorici, Tivtu ili Kolašinu uživaju u francuskoj kuhinji i istovremeno obogate svoje kulinarske vještine, navedeno je u saopštenju. 

Posebna pažnja biće usmjerena prema poštovanju prava žena.

Okrugli sto na temu “Žene i diplomatija” održaće se 27. marta u Narodnoj biblioteci i čitaonici Njegoš na Cetinju.

Promocija knjige Jasmine Tatar Anđelić “Nouvelle revue – Crna Gora” je zakazana za 26. mart u Herceg Novom, a elektronskog izdanja lista “Logos et littérature” za 19. mart u Francuskom institutu u Podgorici.

Radionica kreativnog pisanja će se održati 29. marta u Francuskom institutu što je sjajna prilika za pokazivanje vašeg spisateljskog talenta, kaže se u saopštenju.

Po prvi put u Crnoj Gori Francuska evropska škola u Podgorici organizuje Otvorena vrata.

Svi zainteresovani, moći će 25. marta da se informišu o nastavi koja se izvodi u školi, posjete školu i razgovaraju sa profesorima, roditeljima i učenicima.

"Naravno, i ove godine se održavaju tradicionalna takmičenja kada nagrađuju najkreativnije učenike.

Sve ove sadržaje ne bi bilo moguće organizovati bez angažovanosti nosioca frankofonije u Crnoj Gori, tačnije profesora, udruženja i učenika čija je uloga od velikog značaja za promovisanje francuskog jezika i frankofone kulture", dodaje se u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300