10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Film ''Cold war'' premijerno u CNP-u

Kultura

Comments 0

Film ''Cold war'' premijerno u CNP-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Film “Cold war” (Hladni rat) velikog poljskog reditelja Pavela Pavlikovskog biće, premijerno u Podgorici, prikazan u četvrtak 21. marta i petak 22. marta u 20.30h na Sceni Studio, čime će u CNP-u biti otvoren programski segment Cinema Studio.

Cinema studio je program Crnogorskog narodnog pozorišta, namijenjen ljubiteljima autorskog filma koji će imati priliku da vide ostvarenja koja u Crnoj Gori teško dolaze do bioskopskih dvorana.

„Cold war“ je proglašen najboljim evropskim filmom po izboru Evropske filmske akademija (EFA) u 2018. “Hladni rat”, priča o jednoj strastvenoj ljubavnoj vezi pedesetih godina prošlog vijeka, premijerno je prikazana na festivalu u Kanu gdje je Pavlikovski nagrađen kao najbolji reditelj. Ovaj film je apsolutni pobjednik EFA, gdje je dobio pet nagrada od šest za koliko je bio nominovan.

Pavel Pavlikovski je po mišljenju članova Evropske filmske akademije najboji reditelj i scenarista, Džoana Kulig je najbolja glumica, a Jaroslav Kaminski je najbolji montažer. Uz priznanje za najbolji evropski film, “Hladni rat” nominovan i za najbolji film van engleskog govornog područaj na nedavno završenim Oskarima, jedno je od ostvarenja koje je snažno obilježilo prethodnu filmsku sezonu. Kritičari ističu i sjajnu fotografiju za koju je bio zadužen Lukaš Žal koji je sa Pavlikovskim radio i na filmu “Ida”.

Zanimljivo je da je Pavlikovski i sa “Idom” dobio pet priznanja na dodjeli Evropskih filmskih nagrada, kao i Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja, što ga čini trenutno vjerovatno jednim od najuticajnijih reditelja u Evropi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR