Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Premijera crnogorskog filma ''Između dana i noći'' u Cineplexx-u

| Postavio/la: Ana Ašanin

Premijera crnogorskog filma ''Između dana i noći'' u Cineplexx-u Foto: Artikulacija

Crnogorska premijera filma "Između dana i noći" biće održana 19. aprila u bioskopu Cineplexx u 20 sati i 30 minuta. 

Podsjetimo, riječ je o dugometražnom igranom filmu Andra Martinovića, koji čine tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: pred kraj Drugog svjetskog rata, u vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja sopstvene egzistencije.

Autorski tim čini plejada stvaralaca sa zajedničkog kulturnog prostora.

Uloge tumače: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Mirko Vlahović, Dubravka Drakić, Danica Ristovski, Jovan Krivokapić i Direktor fotografije je Rade Vladić, scenograf Milenko Jeremić, montažer Andrija Zafranović, muziku je radio Nemanja Bečanović, a producent je Ivan Đurović.

Film je sufinansiran od strane Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Radio Televizije Crne Gore, a nastao je u koprodukciji Artikulacije, Mimesis-a i Zillion-a.

Nakon Podgorice, ekipa filma predstaviće se i publici u Nikšiću, 20. aprila u 20:30h, u sali Cinema 213.

Između dana i noći premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Montrealu 2018. godine u takmičarskoj selekciji za najbolji debitantski film, i do sada je učestvovao na više međunarodnih festivala. Regionalnu premijeru imao je nedavno na 47. FEST-u u Beogradu.

Film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 19. aprila.

Ostavi komentar

0/300