Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Komad ''Smrt i djevojka'' na renoviranoj sceni ''Studio''

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: RTCG

Komad ''Smrt i djevojka'' na renoviranoj sceni ''Studio'' Foto: RTCG

Predstavom "Smrt i djevojka", nastaloj po čuvenoj drami Ariela Dorfmana, koja je doživjela brojna izvođenja i filmske adaptacije, 17. aprila biće otvorena renovirana scena Studio u Crnogorskom narodnom pozorištu. Dorfmanov tekst režira Goran Bulajić.

“Ovo jeste vrlo vrlo slojevita i angažovana priča, ali mene ovdje najviše interesuje nekoliko, čini mi se, vrlo izraženih, artikulisanih pitanja na vjačitu temu zločina i kazne”, kazao je režiser Goran Bulajić.

Predstavom "Smrt i djevojka" zvanično će biti ponovo otvorena renovirana scena Studio.

“Scena Studio se po našem shvatanju stvari i po onome što je naša repertoarska koncepcija i repertoarski plan, po značaju, po estetskim standardima i po onome što ona znači za samo pozorište, ne razlikuje od Velike scene. Dakle posmatramo je potpuno ravnopravno i u nju ulažemo maksimalne umjetničke i produkcijske napore i želimo da i na ovoj sceni dobijemo vrhunske umjetničke rezultate”, kazao je umjetnički direktor CNP-a Željko Sošić.

Premijera predstave u kojoj ulogi tumače Julija Milačić, Dragan Jovičić i Miloš Pejović zakazana je za 17. april na novootvorenoj sceni Studio.

Ostavi komentar

0/300