15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U CNP-u novi programski segment ''Interakcija: Svijet umjetničkih profesija''

Kultura

Comments 0

U CNP-u novi programski segment ''Interakcija: Svijet umjetničkih profesija''

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Novi programski segment ''Interakcija: Svijet umjetničkih profesija'' koji Crnogorsko narodno pozorište organizuje sa studijskim programom Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti ima za cilj animaciju mladih za svijet umjetničkih profesija u polju dramskih umjetnosti.

Program u formi predavanja, debata, radionica i konferencija okuplja umjetnike i autore unutar akademske i stručne zajednice iz Crne Gore i regona. Program doprinosi boljem razumijevanju svijeta umjetničkih profesija. Zamišljen je kao mjesto susreta za čitanje i razumijevanje različitih tema unutar svijeta drame i pozorišta.

Umjetničko obrazovanje u oblasti dramskih umjetnosti predstavlja važan segment socio-kulturnog lanca pozorišne umjetnosti. Stvaralaštvo počiva na potrebama mladih koji ulaze u svijet umetničkih profesija u okviru različitih studijskih programa koji najtalentovanijim mladim umjetnicima pružaju neophodnu podršku i pristup obrazovanju da bi ostvarili svoje potencijale.

Ovim projektom CNP i FDU svoju višedecenijsku saradnju žele da otvore za javnost, sa idejom da program Interakcija: Svijet umjetničkih profesija postane redovna djelatnost u cilju zajedničkog obrazovnog programa za mlade i publiku.

Program tematski predstavljaja različite umjetničke profesije, autorske poetike, problemska pitanja savremenog pozorišta, svijet umjetnosti glume, režije, dramaturgije, produkcije, scenskog dizajna, primjenjene muzike, umjetničkih zanata i dr.

Debata koja otvara program 23. aprila u Crnogorskom narodnom pozorištu u 18 sati, naslovljena je ''Drama i pozorište: Pisati za pozorište''. Učestvuju prof. Radmila Vojvodić, rediteljka i dramska spisateljica, dramatuškinje Stela Mišković i Jovana Bojović. Moderator razgovora je prof. Janko Ljumović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR