17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Film Bojana Stijovića na festivalu u Palm Springsu

Kultura

Tag Video
Comments 0

Film Bojana Stijovića na festivalu u Palm Springsu

Izvor: RTCG

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Kratkometražni igrani film “Peloid”, reditelja Bojana Stijovića uvršten je u takmičarsku selekciju prestižnog 25. Palm Springs International Short festivala koji će se održati od 18. do 24. juna 2019.

Palm Springs International Short Festival, najveći je festival kratkometražnog filma u Sjevernoj Americi, svoje pobjedničke filmove u kategorijama kratkog filma kvalifikuje za nagradu Oskar. Takođe je i BAFTA i Los Premios Goya-kvalifikacioni festival, saopšteno je iz producentske kuće Artikulacija Film.

Sinopsis filma: Roman je profesor klavira u srednjoj školi. Nakon što ostane bez posla, ubrzo se razvodi i od žene. Odlazi na putovanje u Institut za fizikalnu medicinu, u dugo odlaganu posjetu ocu kojeg nije vidio godinama. Ispostaviće se da to nije samo obična posjeta.

Film je nakon premijere na Sarajevo Film Festivalu, do sad selektovan na više međunarodnih i domaćih festivala nastavljajući svoj festivalski život.

U filmu igraju Stefan Bošković, Ljubomir Đurković I JovanaVujošević. Film ,,Peloid’’ je podržan od Filmskog centra Crne Gore i Opštine Herceg Novi. Producenti filma su Ivan Đurović i Maja Kecojević, dok autorsku ekipu čine: direktor fotografije Strahinja Marković, montažer Ivan Milosavljević, kostimograf Marija Janošević, scenograf Nusret Djoković, šminka Nataša Sevčnikar, dizajneri zvuka Alen Duš i Stevan Masnec. Scenario potpisuju Stefan Bošković i Bojan Stijović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR