10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
''Persona'' premijerno večeras u DODEST-u

Kultura

Comments 0

''Persona'' premijerno večeras u DODEST-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Podgorička premijera pozorišne predstave „Persona“ Ingmara Bergmana, u režiji Stevana Bodrože, za koju je po kultnom švedskom filmu, adaptaciju uradila Dragana Tripković, biće izvedena večeras u Sali DODEST u 20 sati.

U predstavi „Persona“ uloge tumače Nada Vukčević i Vanja Jovićević.

Scenografiju potpisuje Ilija Vujošević, glumci u videu su Dubravka Drakić i Đorđije Tatić, vizuelni identitet Srđa Dragović, video Saša Radović, glas Milica Šćepanović, producent predstave je Slobodan Radović, producent projekta Edin Jašarović, majstor tona Osman Zaimović, majstor svijetla Mićo Kovačević.

''Persona„ je rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompnije (ATAK), Centra za kulturu „Vojislav Bulatović – Strunjo” iz Bijelog Polja, KIC-a ''Budo Tomović“ iz Podgorice i Grupom za istraživanje i razvoj kulturne politike.

Predstava je dio projekta “Sjeverne scene – razvoj publike i podsticanje pozorišne produkcije u Centrima za kulturu na sjeveru Crne Gore”, putem konkursa Ministarstva kulture, u svrhu afirmacije kulturne nezavisne scene, za NVO u Crnoj Gori..

Projekat je pomogla Opština Bijelo Polje.

ATAK-ov projekat je započet 2018. predstavom ''Gospođa Bovari“ Gistava Flobera, u režiji Zorana Rakočevića, čije je premijerno izvođenje bilo u Plužinama, u saradnji sa Centrom za kulturu Plužine.

''Sjeverne scene“ je dugoročni projekat koji ATAK razvija u sradnji sa centrima za kulturu sa sjevera Crne Gore.

''Ovim projektom, alternativna pozorišna trupa ATAK nastavlja s punim entuzijazmom i vjerom u teatar, svoju nezavisnu misiju afirmisanja umjetnosti kao najsnažnijeg oružja civilizacije. ATAK želi da podstakne teatarsku produkciju, vrati publiku u pozorište i poveća saradnju nezavisnih subjekata kulture sa institucijama koje imaju mogućnost djelovanja u onom segmentu u kojem je crnogorska pozorišna nezavisna scena ograničena, a to je prije svega scenski prostor, zatim sloboda odabira repertoara koji odgovara društvenim, lokalnim, političkim, socijalnim i obrazovnim prilikama.

Sljedeća produkcija koju će u okviru „Sjevernih scena“ realizovati ATAK, biće u saradnji sa Centrom za kulturu Andrijevica, naglašavaju organizatori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR