8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Filmskli centar raspisao konkurs za finansiranje kinematografskih djela

Kultura

Comments 0

Filmskli centar raspisao konkurs za finansiranje kinematografskih djela

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Filmski centar Crne Gore raspisao je Javni konkurs za dodjelu sredstava za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela u sljedećim kategorijama:

Dugometražni igrani film

Kratkometražni igrani film

Dugometražni dokumentarni film

Kratkometražni dokumentarni film

Razvoj projekta

Razvoj scenarija.

Pravo učešća, kako je saopštenio,  na konkursu za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela imaju pravna lica upisana u odgovarajući registar privrednih subjekata u Crnoj Gori za obavljanje kinematografskih djelatnosti, kojima je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela, a koja ispunjavaju uslove utvrđene konkursom i Pravilima, kao i odgovarajuće uslove u pogledu autorstva u smislu Zakona o autorskim i srodnim pravima, i uslove u pogledu nepostojanja sukoba interesa, kažu iz filmskog centra. 

''Pravna lica na konkurs mogu prijaviti samo po jedan projekat u svakoj od objavljenih kategorija, osim u kategoriji razvoja scenarija i razvoja projekta, u kojoj se mogu prijaviti najviše dva projekta.

Registracija korisnika i prijave na konkurse vrše se putem internet stranice Centra. Pristup prijavama je moguć tek nakon uspješno izvršene registracije korisnika. Rok za podnošenje prijava je 01.07.2019. do 12 sati''- navedeno je u saopštenju.

Filmski centar će u narednom periodu raspisati i konkurs za sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija, kao i konkurs za sufinansiranje filmova u proizvodnji, zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR