10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Hamlet" premijerno na sceni CNP-a: Publika ovacijama pozdravila glumce

Izvor: Foto: Duško Miljanić

Kultura

Comments 0

"Hamlet" premijerno na sceni CNP-a: Publika ovacijama pozdravila glumce

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Premijera predstave "Hamlet" Viljema Šekspira, u režiji i adaptaciji Ane Vukotić, izvedena je sinoć na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. 

Brojna publika sa oduševljenjem je pozdravila sjajno izvođenje glumačkog ansambla koji su dali maksimum na sceni. 

Rediteljka Ana Vukotić kazala je da je zadovoljna premijerom. 

"Mislim da je predstava imala jednu od najboljih proba, a to se rijetko dešava na premijerama i baš sam zadovoljna. Ekipa je preuzela predstavu, igraju je sa velikim zadovoljstvom. Nadam se da ste vidjeli ono što smo htjeli da kažemo. Namjera je bila da pokažemo jednog Hamleta sa kojim može da komunicira savremeni gledalac, da otvorimo neke teme koje se tiču svih nas, one su prije svega ideja od koje sam počela, od te famozne scene mišolovke, koja je uvijek pitanje kako je riješiti sa toliko glumaca", kazala je rediteljka.

Momčilo Otašević koji glumi Hamleta dao je svoj maksimum na sceni kako bi publika uživala u predstavi.

"Srećan sam, zadovoljan, ispunjen, nekako sam se lijepo potrošio, a sad sam opet pun. Nadam se da je lijepo bilo publici, dao sam sve od sebe da bude tako. Vidjećemo kakav će život imati predstava i kako će publika prihvatiti.

Između dvije predstave ja uvijek imam dosta slobodnog vremena, tako da se bavim snimanjem serija i filmova što je razlog da se uželim pozorišta. Opet dođem u pozorište, opet krenem iznova, i onda moram naći sebe. A ja kad sebe nađem, lako ću naći ulogu. Muka je naći sebe, muka je suočavanje sa sobom. Ako sebi kažeš da si dobar, gotovo je, a ne smiješ sebe i previše kritikovati i teško je naći mjeru. Teško je naći mjeru na sceni kad je riječ o Hamletu, to je toliko izazovno i lijepo, toliko iz tog straha može mnogo dobrog izaći", kazao je Otašević. 

Tekst je preveo Zoran Paunović, dramaturg predstave je Božo Koprivica, koreograf Sonja Vukićević, scenografi Sven Jonke (NUMEN) i Vanja Magić, kostimograf Leo Kulaš i kompozitor Antonije Pušić – Rambo Amadeus.

Dizajneri svijetla su Ivan Lušičić Liik i Miodrag Malović, asistentkinja kostimografa je Lina Leković, lektorka je Jelena Šušanj, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

U predstavi igraju: Momčilo Otašević, Dejan Ivanić, Ana Vujošević, Ana Vučković, Zoran Vujović, Petar Burić, Aleksandar Radulović, Dušan Kovačević, Petar Novaković, Aleksandar Gavranić, Sonja Vukićević i Jelena Minić.

"Hamlet" je na repertoaru i danas i sjutra. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR