Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Gudački kvartet "Doclea" u DODEST-u

| Postavio/la: Ana Ašanin

Gudački kvartet "Doclea" u DODEST-u

Gudački kvartet "Doclea" prirediće koncert kamerne muzike njemačkih romantičara u srijedu, 12. juna, u sali DODEST, u 20 sati.

Na koncertu u KIC-u izvešće muziku Feliksa Mendelsona (gudački kvartet op. 80, br.6) i gudački kvintet Franca Šuberta, poznatiji kao "Čelo kvintet" u društvu violončelistkinje Ane Dulović.

Gudački kvartet "Doclea" čime mladi profesionalni muzičari, alumni Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu, a danas kolege i članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra: Slađana Cvejić, Sonja Vojvodić, violine, Petar Obradović, viola i Milan Ninković, violončelo.

Kvartet je oformljen 2017. a imenom "Doclea" sugerišu na geografsko – istorijski prostor na kome zajedno rade, žive i stvaraju.

"Prvi zajednički nastup imali su u okviru majstorske radionice za kamernu muziku profesora Antona Martinova, u organizaciji KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici.

Svoj prvi cjelovečernji koncert održali su u Podgorici u organizaciji Umjetničke škole za muzuku i balet "Vasa Pavić". Nastupali su i u kotorskom kulturnom centru "Nikola Đurković" kao i na 7. Internacionalnom festivalu "Muzika na žici" u Sarajevu.

Organizacija OPEROSA ih je odabrala da učestvuju kao rezidentni ansambl u njihovom dvogodišnjem regionalnom projektu.

Neki od članova angažovani su kao saradnici mentora na Ljetnjem kampu za kamernu muziku", navedeno je u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300