Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nikšićki program otvara Festival dramskih amatera Crne Gore

| Postavio/la: Ana Ašanin

Nikšićki program otvara Festival dramskih amatera Crne Gore

Izložbom „Crnogorska pozorišna povijest”, autorke Slavojke Marojević, Nikšićko pozorište otvoriće program 49. Festivala dramskih amatera Crne Gore, koji će biti održan u Bijelom Polju od 10. do 14. juna.

Izložba će biti otvorena danas u 18sati i 30 minuta u Galeriji Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“, kao prateći segment programa Festivala.

Pored autorke, o kulturološkom značaju postavke govoriće i dramski umjetnik Dragiša Simović, koji je predsjednik Savjeta ovogodišnjeg izdanja Festivala u Bijelom Polju.

Na 13 panoa, riječju i fotografijom, prezentovan je razvoj dramske umjetnosti u Crnoj Gori, a svaki pano pojedinačno predstavlja priču za sebe, odnosno priču o pozorišnom stvaralaštvu grada koji je predstavljen. Ti panoi, sa druge strane, predstavljaju jedinstvenu cjelinu koja govori o bogatstvu pozorišnog života u Crnoj Gori.

Nakon Bijelog Polja, i građani Pljevalja će imati priliku da krajem juna posjete izložbu i upoznaju se sa razvojem dramske umjetnosti u Crnoj Gori kroz vjekove.

Dizajn postavke uradio je akademski slikar Darko Musić, a rukopise i fotografije grafički je obradio Ranko Radulović.

Ostavi komentar

0/300