Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Izložba ''Simboli bugarskog identiteta'' otvorena do 21. juna

| Postavio/la: Ana Ašanin

Izložba ''Simboli bugarskog identiteta'' otvorena do 21. juna

Sinoć je u prepunom izložbenom holu KIC-a "Budo Tomović" otvorena izložba dječijih rukotvorina pod nazivom "Simboli bugarskog identiteta". 

Izložbu koju čini 25 radova, živopisnog kolorita, koje su djelo djece uzrasta od 4 do 15 godina otvorili se, u ime organizatora i suorganizatora ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva, direktorica Kulturno - informativnog centra "Budo Tomović" Snežana Burzan, predsjednica Udruženja "Duhovno ogledalo" iz Sofije Tatiana Kostadinova i Osama Makavi Kogali, šef kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori.

"Uz isticanje posebne harmonije i energije koju ova izložba nosi, direktorica Burzan kazala je da je KIC sa velikim zadovoljstvom domaćin ove izložbe, jer na izuzetan i kreativan način afirmiše stvaralašrvo djece koja su željela da naprave radove sa bojama i simbolikom bugarskog identiteta.

Tokom svečanog otvaranja ambasadorka Republike Bugarske posebno je istakla važan doprinos ove izložbe međunarodnom povezivanju i promociji umjetničkog stvaralaštva djece iz Bugarske", navedeno je u saopštenju. 

Ideja Udruženja "Duhovno ogledalo" koja je u pozadini ove izložbe je, kako je rečeno, da stvori mrežu kreativnih organizacija za djecu i mlade iz balkanskih zemalja, a sljedeći cilj je da se u narednom periodu kreira Evropska umjetnička mreža.

Veče su muzički obogatili nastupi učenika Muzičke škole "Vasa Pavić" sa odsjeka harmonike: Jovane Aleksić, solo harmonika, kao i trio harmonika u sastavu - Kristina Merdović, Relja Ćetković i Nemanja Boljević.

Izložba se može pogledati do 21. juna.

Ostavi komentar

0/300