16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložba ''Simboli bugarskog identiteta'' otvorena do 21. juna

Kultura

Comments 0

Izložba ''Simboli bugarskog identiteta'' otvorena do 21. juna

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Sinoć je u prepunom izložbenom holu KIC-a "Budo Tomović" otvorena izložba dječijih rukotvorina pod nazivom "Simboli bugarskog identiteta". 

Izložbu koju čini 25 radova, živopisnog kolorita, koje su djelo djece uzrasta od 4 do 15 godina otvorili se, u ime organizatora i suorganizatora ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva, direktorica Kulturno - informativnog centra "Budo Tomović" Snežana Burzan, predsjednica Udruženja "Duhovno ogledalo" iz Sofije Tatiana Kostadinova i Osama Makavi Kogali, šef kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori.

"Uz isticanje posebne harmonije i energije koju ova izložba nosi, direktorica Burzan kazala je da je KIC sa velikim zadovoljstvom domaćin ove izložbe, jer na izuzetan i kreativan način afirmiše stvaralašrvo djece koja su željela da naprave radove sa bojama i simbolikom bugarskog identiteta.

Tokom svečanog otvaranja ambasadorka Republike Bugarske posebno je istakla važan doprinos ove izložbe međunarodnom povezivanju i promociji umjetničkog stvaralaštva djece iz Bugarske", navedeno je u saopštenju. 

Ideja Udruženja "Duhovno ogledalo" koja je u pozadini ove izložbe je, kako je rečeno, da stvori mrežu kreativnih organizacija za djecu i mlade iz balkanskih zemalja, a sljedeći cilj je da se u narednom periodu kreira Evropska umjetnička mreža.

Veče su muzički obogatili nastupi učenika Muzičke škole "Vasa Pavić" sa odsjeka harmonike: Jovane Aleksić, solo harmonika, kao i trio harmonika u sastavu - Kristina Merdović, Relja Ćetković i Nemanja Boljević.

Izložba se može pogledati do 21. juna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR