9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dogovorena saradnja KIC-a i sarajevskog BKC-a

Izvor: Foto:KIC

Kultura

Comments 0

Dogovorena saradnja KIC-a i sarajevskog BKC-a

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Kulturno informativni centar "Budo Tomović" i Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo (BKC KS), potpisali su Protokol o saradnji čime će zvanično biti uspostavljene čvršće veze u oblasti kulture i umjetničkog stvaralaštva.

Na sastanku čelnika dvije institucije, direktorice KIC-a Snežane Burzan i direktora BKC Edina Kukavice, istaknuto je da vodeći kulturni centri Podgorice i Sarajeva imaju za cilj zajedničko djelovanje na očuvanju kulturološkog, tradicijskog i civilizacijskog nasljeđa, kulturne i duhovne baštine.

Kako se navodi u saopštenju KIC-a, u razgovoru je naglašena želja da kroz buduću saradnju bude unaprijeđena prezentacija kulture i obrazovanja dvije zemlje, ali i da se pomogne daljem razvijanju dobrosusjedskih odnosa, a time doprinese regionalnom kulturološkom zajedništvu u duhu zajedničke i balkanske i evropske tradicije.

Dogovoreno je da prvi zajednički projekat bude koncert KIC pop hora "Pod sjajem zvijezda" u Sarajevu ovog ljeta, kada će hor nastupati na tradicionalnom 24-časovnom renomiranom ljetnjem festivalu "Baščaršijske noći".

KIC "Budo Tomović" na jesen će ugostiti neki od programa sarajevskog BKC-a.

KIC je u junu 2017. nakon 20 godina "kulturnog zatišja", obnovio saradnju sa Kulturnim centrom Novog Sada, i do sada je realizovano šest uspješnih zajedničkih umjetničkih projekata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR