13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložba umjetničkih radova Ksenije Škerović Kaluđerović u Prostoru za umjetnost

Kultura

Comments 0

Izložba umjetničkih radova Ksenije Škerović Kaluđerović u Prostoru za umjetnost

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U Prostoru za umjetnost u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro otvorena je izložba radova umjetnice Ksenije Škerović Kaluđerović.

Škerović Kaluđerović izložila je  jedanaest radova, a predmet njenog interesovanja su čovjek i njegova unutrašnja, psihološka stanja.

"Švajcarski psihijatar dr Henri Roršah otkrio je test od mastila - test koji pokreće slobodnu asocijaciju. Svaki nepravilan oblik može da pokrene asocijativni proces. Na osnovu onoga što su njegovi pacijenti otkrivali posmatrajući te nepravilne oblike, mrlje, psihijatar je postavljao dijagnozu.

Ovakav način rada zove se Roršah slikarstvo jer svaka mrlja koja se preklopi na platnu postaje predmet slobodne asocijacije, tako otkrivamo da nas podsjeća na neku stvar ili predmet.

Slike koje stvaram govore o meni i mojim unutrašnjim stanjima, dok asocijacije koje vi pronađete ukoliko vam se oko zadrži duže na slici koju posmatrate, govore samo i jedino o vama. Ono na šta vas neka mrlja ili čitava kompozicija podsjeća će postati simbol vas samih. Tako bi ovo bio moj način komunikacije sa vama“ – izjavila je Škerović Kaluđerović na otvaranju izložbe.

 BIOGRAFIJA

Ksenija Škerović Kaluđerović rođena je u Podgorici 1980 god.

Srednje stručno obrazovanje stečeno je u Umjetničkoj školi ,,Petar Lubarda“ 1999.

Akademiju likovnih umjetnosti završila je u Trebinju 2006.  Na odsjeku za slikarstvo u klasi profesora Marka Musovića.

Posjeduje diplomu o položenom ispitu za muzeologa-kustosa muzeja.

Član je Udruženja Likovnih Umjetnika Crne Gore od 2007.

Do sada je izlagala na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Samostalne izložbe

Diplomska izložba  na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, 2006. 

Muzej grada Perasta -izložba slika pod nazivom ,,Traganje za Prostorom“ 2007. 

Galerija Art- Izložba slika crteža i skulptora 2009. 

Koncept ART GALERIJA izložba slika pod nazivom „SIMBOLI“ 2018. 

Nagrade:

Jesenje tradicionalne izložba Srednje umjetničke škole ,,PETAR LUBARDA“ 1998. i  Decembarskog likovnog salona ,, Galerija ART“ 2008. god.

Projekat Prostor za umjetnost započet je kao akcija Građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe sa ciljem da podrži rad mladih umjetnika.

"Banka će i dalje nastojati da podržava promociju umjetnika kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter", saopšteno je iz  Societe Generale   

O Societe Generale banci Montenegro

Societe Generale banka Montenegro je dio Societe Generale Grupe. Kroz široku mrežu poslovnica širom Crne Gore, Societe Generale banka Montenegro nudi kompletnu paletu bankarskih usluga građanima i pravnim licima.

Banka je osvojila nekoliko međunarodnih i nacionalnih nagrada i priznanja, među kojima su četiri proglašenja časopisa The Banker, u izdanju Financial Times Group-e u Londonu, za Banku godine u Crnoj Gori,  2012,  2014, 2015. i 2017. godine, kao i četiri Nagrade za izuzetnost 2012, 2015, 2016. i 2018. godine koje dodjeljuje ugledni finansijski magazin Euromoney. Uprava Agencije za izbor najboljeg menadžera i kompaniju BiH, jugoistočne i srednje Europe proglasila je Societe Generale banku Montenegro, u julu, 2013. godine, za najuspješniju banku u regiji.

Nagradu za filantropiju ISKRA, koju dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo, banka je dobila četiri puta:  2011. godine, za doprinos inkluzivnom obrazovanju, 2012. za doprinos na nacionalnom nivou i 2015. godine za korporativnu filantropiju, kao i u 2018. godini kada joj je dodijeljena Jubilarna ISKRA nagrada.

U 2015. dobila je i glavnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje od Unije poslodavaca Crne Gore, kao i dvije nagrade u 2017, za brigu o zajednici i zaposlenima.

Privredna komora je, takođe, nagradila banku za njeno društvenoodgovorno djelovanje.

        

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR