6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na ''Bedem festu'' nastupaju 23 izvođača

Kultura

Comments 1

Na ''Bedem festu'' nastupaju 23 izvođača

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Deset dana je do početka desetog Bedem Festa.

"U skladu sa ovogodišnjim sloganom festivala, radujemo se porukama ljubavi i mira koje će se i ove godine emitovati sa tvrđave. Za deceniju postojanja, festival donosi nove dimenzije pa će osim muzičkog dijela ove godine uključivati i premijernu projekciju dugo očekivanog filma „Nebeska tama“, kaže se u saopštenju organizatora.

Prvog dana Bedem festa premijerno će se u Crnoj Gori prikazati film „Nebeska tama“ dok će u muzičkom dijelu nastupiti; Dragoljub Đuričić, Bisera Veletanlić, E-play, Dingospo Dali i Gospoda Glembajevi. U petak, 2. avgusta na Tvrđavu dolaze: Lagana sreda, Kanda, Kondža i Nebojša, Partibrejkersi i Svemirno.

Treću noć festivala otvoriće pobjednici HGF-a, sastav „Vrulja“ dok će nakon njega nastupiti: Eva Braun, Darko Rundek & ekipa, Dr Nele Karajlič i Who see. Nedelja kao završno veče festivala rezervisano je za nastupe: Bulka, Osma sila, Madame Piano, Bojana Vunturišević, Igor Vince i Đorđe Miljenović.

Ovogodišnji Bedem fest osim novih imena i premijernih nastupa na Tvrđavi, ima čast da ponovo ugosti imena koja su prethodnih godina ostavila veliki trag na tvrđavi i time omogući retrospektivu na čitavu deceniju festivala.

Ulaznice za festival su u prodaji na svim prodajnim mjestima Tobacco s Press trafika, kao i u M:tel poslovnicama u Podgorici u tržnom centru „Delta city“ i u Nikšiću.

Cijena jednodnevne ulaznice je deset eura dok je paket ulaznica za sva četiri dana 30 eura. Za sve koji dolaze na festival, u saradnji sa Hotelom Onogošt, omogućena je promotivna cijena noćenja sa doručkom u iznosu od 17 eura.

Petar Šundić, direktor festivala ''Bedem fest'' kazao je da nikada kao ove godine nijesu osjetili radost kod publike kada je riječ o jubilarnom desetom izdanju Bedem festa.

"Poslije deset godina rada u svrsi muzike, kulture, promocije umjetničkih vrijednosti, valorizacije tvrđave, volonterizma i promocije važnosti očuvanja kulturnih dobara, suvišno je govoriti koliko Nikšić znači svima nama i koliko je festival dobrog donio Nikšiću. Mi smo muzički festival koji je nastao iz duše, kao takav je i opstao. Uvijek smo slali poruke mira, ljubavi to činimo i sada", kazao je on.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

Skinuli su Vlada Georgijeva, još da skinu Neleta Karajlića koji u svojoj knjizi Fajront u Sarajevu , otvoreno pljuje po Crnoj Gori, bez razloga i povoda. Zar takve izvođače plaćamo iz budžeta Crne Gore!? Volimo te Crna Goro!