22 °

max 23 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert KIC pop hora na ''Baščaršijskim noćima'' u Sarajevu

Kultura

Comments 0

Koncert KIC pop hora na ''Baščaršijskim noćima'' u Sarajevu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Prvi međunarodni nastup popularnog podgoričkog KIC pop hora biće održan u Sarajevu, u okviru prestižne tradicionalne manifestacije - 24. festivala “Baščaršijske noći”. Koncert "Pod sjajem zvijezda", planiran je za četvrtak, 25. jula na Trgu oslobođenja Alija Izatbegović, u 21 sat.

Biće to 43. koncert omiljenog crnogorskog hora, a prvi van granica naše države. Hor će pod dirigentskom palicom prof. Saše Barjaktarovića, višeglasno, na centralnom sarajevskom trgu, izvesti muzički kolaž koji čine domaći i inostrani pop i rok hitovi, kompozicije iz mjuzikala i filmova, kao što su: Zlatni dan, Dođi u 5 do 5, Sarajevo ljubavi moja, City of stars, Imagine, Đon i druge, kaže se u saopštenju organizatora.

Kako naglašavaju iz KIC-a ovim koncertom ujedno će biti označen početak obnovljene saradnje Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović” (KIC) i Bosansko kulturnog centra kantona Sarajevo (BKC), nakon što su dvije vodeće kulturne institucije Podgorice i Sarajeva potpisale Protokol o saradnji sredinom juna ove godine.

Cilj uspostavljene saradnje je uz ostalo jačanje kulturnih veza između ova dva grada, razmjena umjetničkih programa, afirmacija regionalnog kulturološkog zajedništva, ali i razvijanje dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje, kroz umjetnost, kulturu i tradiciju.

Nakon gostovanja KIC pop hora, dvije institucije su dogovorile da na jesen podgoričko “srce kulture grada” bude domaćin nekog od programa u produkciji sarajevskog BKC-a.

Podsjećamo da je KIC “Budo Tomović” u junu 2017. obnovio kulturne veze i saradnju i sa novosadskim Kulturnim centrom te da su kroz partnerstvo sa njima realizovali, u ta dva grada, šest značajnih kulturno - umjetničkih programa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR