Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Koncert KIC pop hora na ''Baščaršijskim noćima'' u Sarajevu

| Postavio/la: Ana Ašanin

Koncert KIC pop hora na ''Baščaršijskim noćima'' u Sarajevu

Prvi međunarodni nastup popularnog podgoričkog KIC pop hora biće održan u Sarajevu, u okviru prestižne tradicionalne manifestacije - 24. festivala “Baščaršijske noći”. Koncert "Pod sjajem zvijezda", planiran je za četvrtak, 25. jula na Trgu oslobođenja Alija Izatbegović, u 21 sat.

Biće to 43. koncert omiljenog crnogorskog hora, a prvi van granica naše države. Hor će pod dirigentskom palicom prof. Saše Barjaktarovića, višeglasno, na centralnom sarajevskom trgu, izvesti muzički kolaž koji čine domaći i inostrani pop i rok hitovi, kompozicije iz mjuzikala i filmova, kao što su: Zlatni dan, Dođi u 5 do 5, Sarajevo ljubavi moja, City of stars, Imagine, Đon i druge, kaže se u saopštenju organizatora.

Kako naglašavaju iz KIC-a ovim koncertom ujedno će biti označen početak obnovljene saradnje Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović” (KIC) i Bosansko kulturnog centra kantona Sarajevo (BKC), nakon što su dvije vodeće kulturne institucije Podgorice i Sarajeva potpisale Protokol o saradnji sredinom juna ove godine.

Cilj uspostavljene saradnje je uz ostalo jačanje kulturnih veza između ova dva grada, razmjena umjetničkih programa, afirmacija regionalnog kulturološkog zajedništva, ali i razvijanje dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje, kroz umjetnost, kulturu i tradiciju.

Nakon gostovanja KIC pop hora, dvije institucije su dogovorile da na jesen podgoričko “srce kulture grada” bude domaćin nekog od programa u produkciji sarajevskog BKC-a.

Podsjećamo da je KIC “Budo Tomović” u junu 2017. obnovio kulturne veze i saradnju i sa novosadskim Kulturnim centrom te da su kroz partnerstvo sa njima realizovali, u ta dva grada, šest značajnih kulturno - umjetničkih programa.

Ostavi komentar

0/300