Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Večeras počinje festival umjetničke muzike "Espressivo"

| Postavio/la: Ana Ašanin

Večeras počinje festival umjetničke muzike "Espressivo"

Koncertom internacionalnog omladinskog hora TURKSOY u večeras u 21 sat u Narodnom muzeju Crne Gore u sali Ivan Crnojević na Cetinju počinje XII Medjunarodni festival umjetničke muzike "Espressivo"

Hor će pod rukovodstvom dirigenta Gulmire Kutibadamova predstaviti raznovrsnim programom sačinjenom od kompozicija nastalim na teritoriji Azerbejdžana, Kazahstana, Kirgizstana, Turske i Tatarstana (RF) koje predstavljaju muzičku kulturnu baštinu zemalja turikijskog regiona.

Festival Espressivo ove godine trajaće do 21. avusta, a prema riječima umjetničkog direktora Mirana Begića, program obuhvata osam koncerata na kojima će se i ovog puta predstaviti brojni muzičari svjetskog renomea.

Niklas Schmidt, Vadim Tsibulevsky, Ha-Young Sul, Ivan Rudin kao i Moskovski simfonijski orkestar koje će u nastupiti u Vladinom domu na Cetinju samo su neki od najznačajnijih umjetnika i ansambala iz svijeta svjetske klasične muzike.

"Osim njih predstaviće se i crnogorski muzičari Luka i Đina Perazić, Kosta i Nataša Popović kao i najbolji studenti, postdiplomci i saradnici Muzičke akademije koji će svirati sa Moskovskim simfonijiskim orkestorm i time ispuniti cilj i misiju festivala da promoviše i domaće umjetnike" – kazao je Begić.

Organizator Espressiva je Muzička akademija Cetinje uz podršku Univerziteta Crne Gore, Ministarstva kulture, JU Grad Teatar Budva, Narodnog muzeja Crne Gore i Prijestonice Cetinje.

Svi koncerti počinju u 21 sat.

Informacija o programu mogu se naći na www.espressivo.ac.me

Ostavi komentar

0/300