Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Luka Perazić, Kosta Popović, Simo Šišević nastupaju sjutra na KotorArtu

| Postavio/la: Ana Ašanin

Luka Perazić, Kosta Popović, Simo Šišević nastupaju sjutra na KotorArtu

Sjutra u Crkvi Sv. Duha u 21.30h, u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike nastupaju Luka Perazić (violina), Kosta Popović (volončelo) i Simo Šišević (klavir).

Oni će nastupiti prvi put na Festivalu u okviru platforme za podršku mladim i uspješnim muzičarima, KotorArt Talenti, saopštili su organizatori.

Ovi mladiu mjetnici izvešće Elegični trio u g-molu, br. 1 Sergeja Rahmanjinova, Klavirski trio u e-molu, br. 2 Dmitrija Šostakoviča, kao djelove iz poznate kompozicijeGodišnja doba u Buenos Ajresu Astora Pjacole.

Za više detalja o programu, možete posjetiti www.kotorart.me

Luka Perazić počeo je da svira violinu s osam godina, u klasi prof.Vilija Ferdinandija, u Muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, a pohađaо је i školu Whitgift u Londonu i program za mlade talente Škole za muziku i dramuGildhol, gdje će od jeseni nastaviti redovno školovanje. 

Kosta Popović upisao je Muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici sa šest godina, u klasi svog oca, prof. Mladena Popovića, a od septembra 2017. godine školovanje je nastavio kao stipendista škole Whitgift i omladinskog programa Škole za muziku i dramu Gildhol u Londonu, kod profesora Džonatana Fjua i Vilijama Brusa, gdje će od jeseni nastaviti školovanje kao stipendista te institucije.

Simo Šišević studira na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu, u klasi prof. Gordona Fergus-Tompsona, a muzičku školu Petar II Petrović Njegoš u Baru počeo je da pohađa sa šest godina, u klasi prof. Maje Basarab.

Ovo je posjlednji od četiri koncerta u nizu posvećen mladim talentima na ovogodišnjem Festivalu.

Do sada su već nastupili najbolji učenici muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora, Nastasja Vojinović (violina), Tamara Rađenović (sopran). Ulaz na sve koncerte u okviru platforme KotorArt Talenti je slobodan.


Ostavi komentar

0/300