16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Luka Perazić, Kosta Popović, Simo Šišević nastupaju sjutra na KotorArtu

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Luka Perazić, Kosta Popović, Simo Šišević nastupaju sjutra na KotorArtu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Sjutra u Crkvi Sv. Duha u 21.30h, u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike nastupaju Luka Perazić (violina), Kosta Popović (volončelo) i Simo Šišević (klavir).

Oni će nastupiti prvi put na Festivalu u okviru platforme za podršku mladim i uspješnim muzičarima, KotorArt Talenti, saopštili su organizatori.

Ovi mladiu mjetnici izvešće Elegični trio u g-molu, br. 1 Sergeja Rahmanjinova, Klavirski trio u e-molu, br. 2 Dmitrija Šostakoviča, kao djelove iz poznate kompozicijeGodišnja doba u Buenos Ajresu Astora Pjacole.

Za više detalja o programu, možete posjetiti www.kotorart.me

Luka Perazić počeo je da svira violinu s osam godina, u klasi prof.Vilija Ferdinandija, u Muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, a pohađaо је i školu Whitgift u Londonu i program za mlade talente Škole za muziku i dramuGildhol, gdje će od jeseni nastaviti redovno školovanje. 

Kosta Popović upisao je Muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici sa šest godina, u klasi svog oca, prof. Mladena Popovića, a od septembra 2017. godine školovanje je nastavio kao stipendista škole Whitgift i omladinskog programa Škole za muziku i dramu Gildhol u Londonu, kod profesora Džonatana Fjua i Vilijama Brusa, gdje će od jeseni nastaviti školovanje kao stipendista te institucije.

Simo Šišević studira na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu, u klasi prof. Gordona Fergus-Tompsona, a muzičku školu Petar II Petrović Njegoš u Baru počeo je da pohađa sa šest godina, u klasi prof. Maje Basarab.

Ovo je posjlednji od četiri koncerta u nizu posvećen mladim talentima na ovogodišnjem Festivalu.

Do sada su već nastupili najbolji učenici muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora, Nastasja Vojinović (violina), Tamara Rađenović (sopran). Ulaz na sve koncerte u okviru platforme KotorArt Talenti je slobodan.


Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR