Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Budva grad teatar": Koncert Le Rose del Mediterraneo u crkvi Santa Maria

| Postavio/la: Ana Ašanin

"Budva grad teatar": Koncert Le Rose del Mediterraneo u crkvi Santa Maria

Večeras u 21 sat crkvi Santa Maria, biće održan koncert Tamare Rađenović (sopran) i Jelene Polović Šiljeg (klavir).

Koncert Le Rose del Mediterraneo se izvodi u okviru međunarodnog projekta “Theatres for tOURism development in EuropE – TOURNEE”.

JU “Grad teatar”, zajedno sa Opštinom Budva, partner je na projektu ‘’Pozorišta za razvoj turizma u Evropi’’ koji se finansira kroz EU trilateralni program saradnje CBC Italija-Albanija-Crna Gora, a koji ima za cilj da unaprijedi atraktivnost tog prekograničnog područja za sve posjetioce, kroz stvaranje novih zajedničkih festivala.

''Grad teata'"r biće i domaćin Festivala pozorišta i opere od 8-12. septembra ove godine u Budvi na kojem će ugostiti umjetnike iz Italije i Albanije, a našim sugrađanima i ostaloj publici priuštiće značajan kulturni program.

Sveobuhvatni cilj ''Tournee” projekta je da uspostavi usku saradnju među ključnim akterima u pozorišnom sektoru stvaranjem trajnog Klastera pozorišnih institucija (CTI) prekograničnog područja. Kao rezultat projekta, očekuje se povećana uloga pozorišnih institucija u podržavanju rasta turističkog prometa, kao i unapređenje javnih politika iz oblasti kulture i turizma.

Projekat se zasniva na povezivanju pozorišnih institucija i turističkih experata iz Italije, Albanije i Crne Gore, sa ciljem povećanja kvaliteta umjetničkih produkcija i pružanja podrške turističkim uslugama, koje će povećati uživanje u kulturi, kako za turiste tako i za stanovnike.

Koncert kofinansiran od strane Evropske unije i da je ulaz besplatan.

Ostavi komentar

0/300