Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Porodične priče" večeras na festivalu "Korifej"

| Postavio/la: Ana Ašanin

"Porodične priče" večeras na festivalu "Korifej"

Predstava ''Porodične prič''e, za koju po tekstu Biljane Srbljanović režiju potpisuje Teatar mladih, biće izvedena večeras u 20 sati, u sali Centra za kulturu u Kolašinu, u okviru 6. izdanja festivala alternativnog teatra – Korifej.

''Porodične priče'' je opora, ponekad i cinična, tragikomedija o raspadu društva (bilo kog na Balkanu) u kojoj se četvoro djece igraju porodice i nađu u tragičnoj, zloslutnoj slici u kojoj se lik djevojke Nadežde (simbolički – nade) pretvara u psa, kućnog ljubimca, jer je to jedini način da o(p)stane u takvom okruženju.

Na tragu drame apsurda, slijedeći logiku košmarnog sna, prikazan je život u kojem je istaknuta uloga slučaja.

''Porodične priče'' u tematskom smislu zasnovane su na intenciji susreta mašte i objektivne realnosti (u kojoj su problemi, ožiljci i rane – ono što je uvijek objektivno i što mašta nastoji da nadiđe).

Predstava je rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta, Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i Teatra mladih.Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Branka Femić i Goran Slavić.

Muzika je djelo poznatog repera Eda Maajke, scenografiju je uradila Ivanka Vana Prelević, a dizajn svjetla potpisuje Rade Stamenković.

Ostavi komentar

0/300