Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kotor Art: Sergej predstavlja orkestar mladih talenata

| Postavio/la: Ana Ašanin

Kotor Art: Sergej predstavlja orkestar mladih talenata

Jedan od najomiljenijih crnogorskih pjevača svih generacija, Sergej Ćetković, nastupa na KotorArt Don Brankovim danima muzike u srijedu, 31. jula, na Stadionu mladih sportova, Benovo, u 22h gdje će predstaviti svoje pjesme, a u tome će mu pomoći, pored benda, učenici dvije muzičke škole, kotorske Vida Matjan i beogradske Mokranjac.

Ovaj orkestar, sastavljen od mladih talenata, kojim diriguje Milica Đokić, biće muzička podrška i učenicima ovih škola, harmonikašu Bošku Tujkoviću i oboisti Filipu Bosiljčiću, koji će svirati kao solisti.

“Ono što se trudimo svake godine na Coca-Cola Stage-u je da osmislimo originalne koncepte datih koncerata. Ovog puta, posebno nam je zadovoljstvo jer smo pružili priliku mladim, talentovanim muzičarima da nastupe i dijele scenu sa popularnim pjevačem poput Sergeja Ćetkovića.”- istakli su iz PR službe Festivala.

Sergej Ćetković završio je Osnovnu i Srednju muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici, a potom upisao teoretski odsjek na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Na muzičku scenu stupio je 1986. godine, kada je na Festivalu Naša radost, u Podgorici, osvojio drugo mjesto.

Solističku karijeru započeo je s pjesmom Bila si ruža, nastupom na Festivalu Sunčane skale, 1998. godine, u Herceg Novom, a prvi album Kristina objavio 2000. nakon nastupa na Budvanskom festivalu.

Uslijedili su albumi Budi mi voda, Ostaću sam, Nikada, Kad ti zatreba i dr.

Dobitnik je brojnih nagrada, više godina proglašavan je pjevačem godine na Radijskom festivalu, a predstavljao je Crnu Goru na Evroviziji 2014, naglašavaju organizatori.

Ostavi komentar

0/300