Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Legendarni roker u indukovanoj komi, imao moždani udar

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Legendarni roker u indukovanoj komi, imao moždani udar

Bas gitarista, pjevač, kompozitor i vođa rok benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić Koja (58) imao je moždani udar i nalazi se u bolnici u indukovanoj komi.

Kako "Novosti" saznaju, Koja je otišao u Englesku da posjeti svoju sestru, kada je doživio moždani udar. Hitno je hospitalizovan u jednoj tamošnjoj bolnici, a ljekari su ga uveli u indukovanu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak. Inače, ova medicinski izazvana koma je namijenjena posebno teškim bolesnicima, koji bi bez te terapije izgubili život.

On je na srpskoj muzičkoj sceni aktivan pune četiri decenije. Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi "Limunovo drvo", a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promijenili su ime u "Šarlo Akrobata" i objavili jedini, ali kultni album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...". Po raspadu "Šarla", Koja krajem 1981. osniva "Disciplinu kičme".

Autor je hitova "Tata i mama", "Svi za mnom", "Ja imam šarene oči", "Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade", "Da li ti znaš za neki drugi ritam", "Buka u modi"... Takođe, komponovao je muziku za film "Kako je propao rokenrol". Posljednji studijski album "Opet", Kojina "Disciplina kičme" objavila je 2016. Tada je poručio da smo "zaboravili rokernol i otišli u šoping-mol", ali da se u njegovom domu sluša rok a ne turbo-folk.

Ostavi komentar

0/300