Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dogovorena obnova Kuće u kojoj je održano I, II i III zasijedanje ZAVNO-a

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Dogovorena obnova Kuće u kojoj je održano I, II i III zasijedanje ZAVNO-a

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravio je u radnoj posjeti Opštini Kolašin povodom rekonstrukcije kulturnog dobra Kuća u kojoj je održano I, II i III zasijedanje ZAVNO-a Crne Gore i definisanja buduće namjene objekta.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz Ministarstva, sastao se sa predstavnicima Opštine Kolašin, UBNOR-a i antifašista Kolašin, kao i predstavnicima drugih ustanova sa teritorije opštine.

''Na radnom sastanku dogovorena je izrada Projektnog zadatka za izvođenje radova na rekonstrukciji i adaptaciji objekta, koji će pripremiti Opština Kolašin, dok će Ministarstvo kulture već u ovoj godini obezbijediti sredstva i pripremiti tehničku dokumentaciju. Na taj način stvoriće se uslovi da se u narednom periodu otpočne sa izvođenjem radova na objektu i njihovo privođenje namjeni''- navedeno je u saopštenju.

Objekat će, kako su naveli, biti multifunkcionalnog karaktera, dominantno u funkciji očuvanja, njegovanja i razvijanja tradicije Narodno-oslobodilačke borbe 1941.-1945. i drugih oslobodilačkih ratova Crne Gore, koji čine neizostavan dio kulturnog nasljeđa Crne Gore.

 

 

Ostavi komentar

0/300