Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ansambli "Gypsy Jazz Trio" i "Mocking Birds" na Durmitoru

| Postavio/la: Ana Ašanin

Ansambli "Gypsy Jazz Trio" i "Mocking Birds" na Durmitoru Foto:Wikipedia

Ansambl Gypsy Jazz Trio nastupiće danas u 13 sati na vrhu Savin kuk, dok će ansambl MockingBirds nastupiti u 19 sati i 30 minuta na Crnom jezeru u sklopu festivala "Wild Beauty Art".

Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Arta je slobodan, uz obaveznu taksu ulaska u Nacionalni park Durmitor i troškove prevoza žičarom.

Uz podršku Turističke organizacije Žabljak obezbijeđen je i besplatan prevoz na koncerte ekološkim autobusom iz centra Žabljaka, za koncert na Savinom kuku od 12h, za koncert na Crnom jezeru od 18.30h, kaže se u saopštenju organizatora.

Dodatne informacije o programu Festivala mogu se pronaći na www.wildbeautyart.me i Facebook stranici Festivala.

Ansambl MockingBirds osnovan je 2013. a čine ga Sonja Milivojević, violina, Stefan Beloica, harmonika, Bratislav Radisavljević, kahon.

Zbog izbora instrumenata, različitih žanrova , cilja i promišljanja ideje o imidžu ansambla, MockingBirds su idealan sastav za promovisanje različitih lokacija na Žabljaku.

Osim večernjeg koncerta na Crnom jezeru, Festival organizuje i nesvakidašnji koncert, sa početkom u 13 sati na Savinom Kuku, na kojem će nastupiti Gypsy Jazz Trio. Ova nesvakidašnja lokacija za džez koncert je idealno mjesto da planinari predahnu od njihove ture, a svi zainteresovani turisti moći će direktno doći na koncert žičarom.

Savin Kuk (2313 m) je jedan od najljepših, najprepoznatljivijih i najfotografisanijih, naravno i najposjećenijih vrhova Durmitora. Savin Kuk je dio neprevaziđene panorame nad Crnim Jezerom, po kojoj je Durmitor prepoznatljiv, a ujedno je jedan od najposjećenijih vrhova jer žičara staje samo stotinjak metara ispod vrha, blizu Savine Vode.

Ostavi komentar

0/300