Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Manifestacija "Dani Crne Gore u Sloveniji"

| Postavio/la: Ana Ašanin

Manifestacija "Dani Crne Gore u Sloveniji"

U okviru manifestacije ''Dani Crne Gore u Sloveniji'', koji će biti održan sljedeće sedmice, Ministarstvo kulture 12. i 13. septembra pripremilo je više umjetničkih programa.

“Kao dio naše kampanje „Živimo kulturu“, tih dana će u Ljubljani i Celju na programu biti dva komada nezavisne pozorišne produkcije iz Crne Gore, uz nastup jednog od najpopularnijih hip hop sastava u regiji – ‘’Who See“, najavljeno je iz Ministarstva kulture.

Prvi umjetnički program u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, na programu je u srijedu, 11. septembra, na sceni „Vodni stop“ u Celju.

Te večeri, u 20:30 minuta biće izvedena predstava ‘’Pometnje pitomca Terlesa“, rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC-a „Budo Tomović“. Riječ je o adaptaciji romana Roberta Muzila. Komad je režirao Zoran Rakočević, a glumi Marko Todorović. Ulaz će biti slobodan.

Publika u Ljubljani biće u prilici da u četvrtak, 12. septembra, isprati još jedan komad nezavisne pozorišne scene, a potom i koncert jednog od najznačajnijih hip hop sastava u bivšoj Jugoslaviji.

U19 sati u Mini teatru u slovenačkoj prijestonici, uz besplatan ulaz, biće izveden komad ‘’Mlijeko u prahu“ Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) iz Podgorice.

Predstava je rađena po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, a uloge tumače Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

Sastav ‘’Who See“ nastupiće prvi put na Gornjem - Starom trgu u Ljubljani.

Koncert počinje 20:30 minuta pri čemu će intro i warmup raditi naš DJ i producent Nikola Rajović (DJ Mono).

Ulaz će biti slobodan.

Koncipirajući pomenuti program, Ministarstvo kulture težilo je da inostranoj publici predstavi autorske projekte crnogorske nezavisne produkcije, ali i da auditorijumu u Sloveniji prvi put omogući priliku da isprati nastup popularnih hip hop izvođača iz naše države, zaključeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300