Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bogdanović-Peninks: Uspješna saradnja Vlade i Savjeta Evrope u oblasti reforme medijskog zakonodavstva Crne Gore

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Bogdanović-Peninks: Uspješna saradnja Vlade i Savjeta Evrope u oblasti reforme medijskog zakonodavstva Crne Gore

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, susreo se danas na Cetinju sa šefom odjeljenja Savjeta Evrope za informaciono društvo Patrikom Peninksom.

Tokom susreta, ministar Bogdanović posebno je akcentovao dosadašnju uspješnu saradnju sa Savjetom Evrope, što je, kako je istakao, bilo posebno značajno na planu ekspertske podrške u oblasti reforme medijskog zakonodavstva Crne Gore.

U tom kontekstu, ministar Bogdanović je obavijestio sagovornika o dosadašnjim aktivnostima na izradi novih zakonskih rješenja.

Peninks je naglasio kako je dosadašnja saradnja sa Vladom Crne Gore i Ministarstvom kulture u pogledu reforme medijskog zakonodavstva bila izuzetno plodonosna, iskazujući pritom i uvjerenje da će nova zakonska rješenja dodatno unaprijediti medijsku djelatnost u Crnoj Gori.

Naglašen je značaj slobodnih i nezavisnih medija kao osnov stabilnosti demokratskog društva, te da navedenu oblast treba u kontinuitetu unapređivati, kako sistemskim rješenjima, tako i dosljednom implementacijom prava i obaveza od strane svih činilaca društva.

Bogdanović i Peninks govorili su i o predstojećem početku druge faze JUFREX programa ”Horizontal Facility” za zapadni Balkan i Tursku, za period 2019-2022, a sve u cilju normativno-institucionalne zaštite i promocije slobode izražavanja i implementacije visokih standarda evropskog pravnog okvira kao važnog preduslova i principa održive demokratije.

Ostavi komentar

0/300