11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Slasti slave" otvaraju sezonu u Gradskom pozorištu

Kultura

Comments 0

"Slasti slave" otvaraju sezonu u Gradskom pozorištu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Nakon izuzetno uspješnog starta 68. sezone, uz podgoričku premijeru Urbanovog "Don Kihota" koja je ispraćena ovacijama, Gradsko pozorište punim kapacitetima nastavlja svoje repertoarske aktivnosti, pa će i u ovom mjesecu publici svih uzrasta ponuditi najatraktivnije naslove sa sve tri scene – Dramske i Lutkarske za djecu, kao i Večernje. Biće gostovanja, ali i novih festivalskih pohoda.

"U nadi da će i nastavak sezone biti jednako uspješan kao septembarska uvertira, u novu repetoarsku priču krećemo hit naslovom sa Večernje scene Slasti slave, Pitera Kiltera u režiji Stefana Sablića, koji će biti igran u srijedu, 2. oktobra, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a Budo Tomović. Već 4. oktobra našu predstavu Ivo Vizin – kapetan od snova (12+) u režiji Zorana Rakočevića biće u prilici da vidi pljevaljska publika.

Predstava će biti izvedena u 18 sati u tamošnjem Domu kulture, a ovo gostovanje realizujemo u okviru našeg novog projekta Podgoričko Gradsko za sjever, koji je podržalo Ministarstvo kulture", istakli su iz Gradskog pozorišta.

Prvi vikend u oktobru rezervisan je za projekte namijenjene najmlađoj publici. U subotu, 5. oktobra, u 12 sati, u sali Dodest igraće komad "Ah, šta sve mora jadno dijete" (4+) Miroslave Mime Janković, a dan kasnije, na istom mjestu i u istom terminu, njihov ansambl izvešće višestruko nagrađivanu lutkarsku predstvu "Bajka o ribaru i ribici" (6+) u režiji Evgenija Ibragimova.

Još jedan hit naslov sa naše Večernje scene, autorski projekat Borisa Liješevića "Čuvari tvog poštenja", biće igran u ponedjeljak 7. oktobra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović.

Na istom mjestu, podgorički mališani u petak, 11. oktobra, tačno u podne, uživaće u predstavi "Ljepotica i zvijer" (4+) za koju režiju potpisuje Teatar mladih.

Narednog dana, takođe od 12 sati, u sali Dodest biće igran "Dobri zloćko" (4+) u režiji Petra Pejakovića.

I nedjelja, 13. oktobra, rezervisana je za projekat sa  Dramske scene za djecu, pa će u standardnom terminu u podne ansambl izvesti "Modro blago" (8+) u režiji Staše Koprivice.

U utorak, 15. oktobra, u sali Dodest u 20 sati na repertoaru je "Pogled s mosta" u režiji Milana Karadžića, dok će u četvrtak, 17. oktobra, u 12 sati u Velikoj sali KIC-a biti igrana predstava "Ivo Vizin – kapetan od snova" (12+) u režiji Zorana Rakočevića.

Kako naglašavaju organizatori, na istom mjestu, takođe u podne, podgorički mališani u nedjelju, 20. oktobra, biće u prilici da vide sjajnog "Čarobnjaka iz Oza" (8+) kojeg je režirao Jagoš Marković.

Nakon izvrsne podgoričke premijere "Don Kihota", Andraša Urbana, publika glavnog grada ovaj komad moći će ponovo da vidi 23. oktobra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a.

Kraj mjeseca donijeće i festivalsko odmjeravanje snaga na predstojećem Bijenalu crnogorskog teatra u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Kako se dodaje u saopštenju, za jednu od nagrada, 25. oktobra u 20 sati na sceni CNP-a, takmičiće se prošlogodišnja koprodukcija sa Barskim ljetopisom "O miševima i ljudima" u režiji Dina Mustafića. Dan kasnije, ansambl Gradskog pozorišta u Dodestu će, u 12 sati, igrati lutkarsku predstavu "Ružno pače" (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka.

Raznovrstan oktobarski repertoar zaključiće izvođenjem komada "Cvrčak i mrav" u režiji Branka Ilića u okviru Selekcije Off na Bijenalu crnogorskog teatra.

Predstava će biti igrana 29. oktobra, u 20:30 sati, na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ulaznice za predstave sa oktobarskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

"O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na sajtu www.pgpozoriste.me , a na Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u pozorištu", zaključeno je u saopštenju Gradskog pozorišta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR