Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Slasti slave" otvaraju sezonu u Gradskom pozorištu

| Postavio/la: Ana Ašanin

"Slasti slave" otvaraju sezonu u Gradskom pozorištu

Nakon izuzetno uspješnog starta 68. sezone, uz podgoričku premijeru Urbanovog "Don Kihota" koja je ispraćena ovacijama, Gradsko pozorište punim kapacitetima nastavlja svoje repertoarske aktivnosti, pa će i u ovom mjesecu publici svih uzrasta ponuditi najatraktivnije naslove sa sve tri scene – Dramske i Lutkarske za djecu, kao i Večernje. Biće gostovanja, ali i novih festivalskih pohoda.

"U nadi da će i nastavak sezone biti jednako uspješan kao septembarska uvertira, u novu repetoarsku priču krećemo hit naslovom sa Večernje scene Slasti slave, Pitera Kiltera u režiji Stefana Sablića, koji će biti igran u srijedu, 2. oktobra, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a Budo Tomović. Već 4. oktobra našu predstavu Ivo Vizin – kapetan od snova (12+) u režiji Zorana Rakočevića biće u prilici da vidi pljevaljska publika.

Predstava će biti izvedena u 18 sati u tamošnjem Domu kulture, a ovo gostovanje realizujemo u okviru našeg novog projekta Podgoričko Gradsko za sjever, koji je podržalo Ministarstvo kulture", istakli su iz Gradskog pozorišta.

Prvi vikend u oktobru rezervisan je za projekte namijenjene najmlađoj publici. U subotu, 5. oktobra, u 12 sati, u sali Dodest igraće komad "Ah, šta sve mora jadno dijete" (4+) Miroslave Mime Janković, a dan kasnije, na istom mjestu i u istom terminu, njihov ansambl izvešće višestruko nagrađivanu lutkarsku predstvu "Bajka o ribaru i ribici" (6+) u režiji Evgenija Ibragimova.

Još jedan hit naslov sa naše Večernje scene, autorski projekat Borisa Liješevića "Čuvari tvog poštenja", biće igran u ponedjeljak 7. oktobra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović.

Na istom mjestu, podgorički mališani u petak, 11. oktobra, tačno u podne, uživaće u predstavi "Ljepotica i zvijer" (4+) za koju režiju potpisuje Teatar mladih.

Narednog dana, takođe od 12 sati, u sali Dodest biće igran "Dobri zloćko" (4+) u režiji Petra Pejakovića.

I nedjelja, 13. oktobra, rezervisana je za projekat sa  Dramske scene za djecu, pa će u standardnom terminu u podne ansambl izvesti "Modro blago" (8+) u režiji Staše Koprivice.

U utorak, 15. oktobra, u sali Dodest u 20 sati na repertoaru je "Pogled s mosta" u režiji Milana Karadžića, dok će u četvrtak, 17. oktobra, u 12 sati u Velikoj sali KIC-a biti igrana predstava "Ivo Vizin – kapetan od snova" (12+) u režiji Zorana Rakočevića.

Kako naglašavaju organizatori, na istom mjestu, takođe u podne, podgorički mališani u nedjelju, 20. oktobra, biće u prilici da vide sjajnog "Čarobnjaka iz Oza" (8+) kojeg je režirao Jagoš Marković.

Nakon izvrsne podgoričke premijere "Don Kihota", Andraša Urbana, publika glavnog grada ovaj komad moći će ponovo da vidi 23. oktobra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a.

Kraj mjeseca donijeće i festivalsko odmjeravanje snaga na predstojećem Bijenalu crnogorskog teatra u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Kako se dodaje u saopštenju, za jednu od nagrada, 25. oktobra u 20 sati na sceni CNP-a, takmičiće se prošlogodišnja koprodukcija sa Barskim ljetopisom "O miševima i ljudima" u režiji Dina Mustafića. Dan kasnije, ansambl Gradskog pozorišta u Dodestu će, u 12 sati, igrati lutkarsku predstavu "Ružno pače" (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka.

Raznovrstan oktobarski repertoar zaključiće izvođenjem komada "Cvrčak i mrav" u režiji Branka Ilića u okviru Selekcije Off na Bijenalu crnogorskog teatra.

Predstava će biti igrana 29. oktobra, u 20:30 sati, na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ulaznice za predstave sa oktobarskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

"O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na sajtu www.pgpozoriste.me , a na Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u pozorištu", zaključeno je u saopštenju Gradskog pozorišta.

Ostavi komentar

0/300