Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sajam knjiga: Promovisan časopis ''Fokalizator''

| Postavio/la: Ana Ašanin

Sajam knjiga: Promovisan časopis ''Fokalizator''

U okviru trećeg dana 5. internacionalnog sajma knjiga održana je promocija časopisa za književnost i kulturu Fokalizator. Publika je imala priliku čuti Sanju Vojinović, Alidu Bremer i Milenu Ivanović-Dubljević.

Uvodnu riječ imala je Sanja Vojinović, urednica Fokalizatora u segmentu nauke o književnosti. Vojinović je navela raznovrsnu sadržinu koju donosi časopis, a posebno je istakla dodatak o Živku Nikoliću u novom dvobroju časopisa.

Zatim je riječ preuzela Alida Bremer, urednica Fokalizatora za zemlje regiona. Bremer je posebnu pažnju obratila na kako regionalne, tako i internacionalne korespondencije među tekstovima koji su objavljeni u dvobroju Fokalizatora te je svoju izjavu potkrijepila konkretnim primjerima.

Posljednja na promociji govorila je Milena Ivanović-Dubljević, urednica Fokalizatora u njegovom dijelu o nauci o književnosti. O časopisu, Ivanović-Dubljević skrenula je publici pažnju na naziv časopisa, a zatim izrazila posebno zadovoljstvo usljed prisustva književne kritike u časopisu, koja je, po njenim riječima, „objektivna, svestrana, koja posreduje između djela i čitaoca“ te „koja se ne libi da ukaže i na slabosti koje su prisutne u samom djelu“. Ivanović-Dubljević je svoj govor, a i samu promociju završila sa entuzijazmom, izrekavši da je alhemija čitanja zaista neuništiva,kaže se u saopštenju organizatora. 

Ostavi komentar

0/300