12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Večeras počinje ''Evropski filmski festival''

Kultura

Comments 0

Večeras počinje ''Evropski filmski festival''

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar organizuju Evropski filmski festival u Nikšiću, uz podršku Nikšićkog pozorišta.

Od 7. do 11. oktobra u sali Nikšićkog pozorišta biće prikazano deset filmova, među kojima i dva crnogorska. Svake večeri u 18 i 20 sati biće prikazana po dva filma, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Nikšićko izdanje Evropskog filmskog festivala svečano će otvoriti Marko Kovačević iz Delegacije EU u Crnoj Gori i potredsjednica opštine Nikšić, Sonja Nikčević.

U selekciji za ovogodišnje izdanje festivala našli su se filmovi savremene evropske kinematografije nagrađivani na brojnim filmskim smotrama, većinom snimani u koprodukciji evropskih zemalja, uz značajnu finansijsku podršku Evropske unije.

Prvi na repertoaru, danas u 18 sati je film „Belgijski kralj“, višestruko nagrađivana belgijsko-holandska komedija/drama, u kojoj belgijski monarh, izgubljen na Balkanu traži put kući, a pronalazi sebe.

Posjetioci festivala imaće priliku da pogledaju i francusku dramu „Krvavo mlijeko“, portugalsko-francusko-brazilsku koprodukciju „Dijamantino“, češko ostvarenje „Zimske mušice“, mađarski film „Out“, kao i tri dokumentarna filma „Tišina drugih“, „Stranac u raju“ i „Daleki lavež pasa“.

U srijedu, 9. oktobra, u okviru festivala biće organizovana veče crnogorskog filma “Igra ispod praga”, Ivana Marinovića, i “Muškarci, ostvarenje iz 1963. godine reditelja Milorada Mila Đukanovića.

Festival se ove godine održava u osam crnogorskih gradova. Riječ je o jubilarnom, petom izdanju Evropskog filmskog festivala, koji je u julu mjesecu na Žabljaku prvi put imao i ljetnje izdanje. Ovogodišnji festival organizovan je u i Podgorici, Kotoru, Petrovcu, Ulcinju, Bijelom Polju, Petnjici i Mojkovcu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR