Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Izložba Alme Zulfikarpašić u Dvorcu Petrovića

| Postavio/la: Ana Ašanin

Izložba Alme Zulfikarpašić u Dvorcu Petrovića

Izložba umjetnice Amre Zulfikarpašić ‘’Osam soba Dvorca Petrovića’’ biće otvorena u četvrtak, 10. oktobra u 20 sati u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u izložbenom prostoru Dvorac Petrovića.

Koncept izložbe je “od skice do slike” i predstavlja seriju skica po ciklusima: Pokrivene, Ažbahe (aždaje), Pjevači, Moj svijet i Smart-art.

Amra Zulfikarpašić je rođena u Sarajevu. Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek Grafičkog dizajna, kao i postdiplomski studij na temu “Bosančica u savremenom mediju”, završila je u Sarajevu na Akademiji likovnih umjetnosti.

Od 1977. do 1990. bila je glavni dizajner a potom rukovodilac Dizajn studija u tada najvećoj reklamnoj agenciji u Bosni i Hercegovini, OSSA (Oslobođenje).

Izlagala je u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Turskoj, Finskoj, Belgiji, Egiptu, Velikoj Britaniji, Meksiku, Sjedinjenim Državama itd.

Plakat pod nazivom ”Voice of freedom” izložen je u 25 zemalja svijeta. Amra je dobitnica mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja od kojih ističe Grand prix Collegium artisticum Sarajevo i treću nagradu na ISPA (The International Society for the Performing Arts), New York, 1998. za dizajn Festivala Sarajevska zima. 2014.
Izložba se može pogledati do 31. oktobra.

Ostavi komentar

0/300