17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložba fotografija “Made in Fabrika fotografa 6” u ponedjeljak u KIC-u

Kultura

Comments 0

Izložba fotografija “Made in Fabrika fotografa 6” u ponedjeljak u KIC-u

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

U okviru obnovljene saradnje Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović” i Kulturnog centra Novog Sada, u izložbenom holu KIC-a biće otvorena izložba fotografija “Made in Fabrika fotografa 6” u ponedjeljak, 21.oktobra, u 19 sati.

Izložbu će otvoriti Aleksandra Popović osnivač “Fabrike fotografa” i kustos svih izložbi, direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan i Aleksandra Božović saradnica za međunarodne odnose u Kulturnom centru Novog Sada.

Ovom izložbom nastavlja se niz uspješnih projekata izuzetno plodne saradnje sa Kulturnim centrom Novog Sada. Podsjetimo, podgorički KIC i novosadski Kulturni centar saradnju su obnovili u junu 2017. godine, a  ova izložba je već sedmi zajednički projekat razmjene kulturnih sadržaja dva grada, na radost kako ovih institucija, tako i brojnih ljubitelja kulture i umjetnosti.

Izložba u podgoričkom KIC-u je dio manifestacije Dani Fabrike Fotografa koja će osim Podgorice, obuhvatiti i postavke u galerijama Beograda, Novog Sada i Pule i pokazaće najbolje fotografije polaznika kurseva Fabrike fotografa. Ujedno, ovo je i  proslava jubileja, šest godina postojanja organizacije Fabrika fotografa koja je osnovana 16. oktobra 2013. godine sa ciljem “da se napravi jedna mala Fabrika u kojoj će se proizvoditi Fotografi”.

“Nismo željeli da to bude privilegija pojedinih, već da bude dostupna svakome ko želi da nauči. Od prvog časa smo imali jasnu viziju da ne želimo da naše polaznike zbunjujemo stručnim fotografskim terminima, već da pričamo jezikom koji je razumljiv svakome, bez obzira na predznanje koje posjeduje, bez obzira na godine i životno iskustvo koje ima. Naravno, prije priče se uvijek stavlja fotografisanje, jer mislimo da se najbolje uči kroz praksu. I greške. Ne kroz greške koje smo sabrali u primjerima i smjestili u prezentaciju koju pokazujemo svim polaznicima, već kroz greške koje sami polaznici naprave dok zajedno stvaraju”, navodi se u najavi izložbe.

Postavka fotografija trajaće do 31. oktobra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR