7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tradicionalni Likovni salon "13.novembar" na Cetinju

Kultura

Comments 0

Tradicionalni Likovni salon "13.novembar" na Cetinju

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Četrdeset prvi “Crnogorski likovni salon 13. novembar” biće otvoren u utorak 12. novembra, u 19 časova, u Crnogorskoj galeriji umjetnosti Miodrag Dado Đurić na Cetinju, saopšteo je iz Narodnog muzeja Crne Gore.

"U fokusu ovogodišnjeg salona su umjetnice, umjetnici i kolektivi čije prakse, kroz različite pristupe i poetike, od instalacije, fotografije, video rada, ilustracije, socijalnog eksperimenta do javnih akcija, „seciraju” postojeći kulturno-umjetnički diskurs i promišljaju društvenu stvarnost. U katalogu salona, “Malim salonskim razgovorima” ili “Niko nas ništa nije pitao”, mogu se pročitati razgovori između selektorke i autora kroz koje saznajemo nešto više o statusu umjetnika i umjetnosti u našem društvu, otkrivaju se različita mišljenja i stavovi autora o aktuelnim pitanjima koja tretiraju obrazovanje, kulturu i umjetnost, dok selektovani radovi kritički vizuelizuju sadržaje iz neposrednog okruženja autora, komuniciraju sa publikom kroz podsjećanje na probleme koji su zajednički i pozivaju na društvenu odgovornost", pipe u saopštenju.

Na poziv ovogodišnje selektorke salona Natalije Vujošević, radove će predstaviti umjetnici i umjetnički kolektivi i to: Dante Buu, Srđa Dragović, Lenka Đorojević i Matej Stupica, Adrijana Gvozdenović,  KANA / Ko ako ne arhitekt, Irena Lagator Pejović, Danilo Prnjat i Mirko Radonjić.

Organizatori salona su Prijestonica Cetinje i Narodni muzej Crne Gore, a njegovu realizaciju podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR