17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Podgorici, Nikšiću i Beranama obilježen dan Njegoševog rođenja

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

U Podgorici, Nikšiću i Beranama obilježen dan Njegoševog rođenja

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U Gimnaziji "Stojan Cerović" u Nikšiću juče je realizovano predavanje na temu "Jedan veliki rođendan – Njegošu, gospodaru i piscu", saopšteno je sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.  

Program je osmislila i pripremila profesorica Sonja Danilović sa svojim učenicima: Sofijom Nikolić, Ksenijom Popović, Radem Dakovićem i Radovanom Suknovićem, a u programu su učestvovali i saradnici u nastavi na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost Milan Marković i Nikola Popović.

Istog dana u 18h i u Gimnaziji "Slobodan Škerović" realizovan je program proslave Njegoševog rođendana.

Kako dodaju u saopštenju, program je pripremila i vodila bibliotekarka Sanja Marjanović, a učestvovali su i saradnici u nastavi na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost Svetlana Čabarkapa i Vasko Raičević, kao i učenici gimnazije Sandra Latković, Anđela Olujić i Balša Božović.

Direktor Gimnazije "Panto Mališić" iz Berana, Sreten Lutovac, i profesorica crnogorskoga jezika Ljerka Petković s mnogo dobre volje pripremili su i realizovali program kojim su obilježili ovaj značajan datum, ali predstavnici Fakulteta za crnogorski jezik i književnost – Cetinje, nažalost, zbog loših vremenskih uslova, nijesu mogli prisustvovati tom događaju, dodaju u saopštenju. 

Povodom dana Njegoševog rođenja FCJK još jednom je posvjedočio otvorenost za naučne i kulturne programe te svoja izdanja – među kojima i ediciju Njegoš – učinio dostupnijim gimnazijalcima i njihovim profesorima, zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR