Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Narodni muzej poklonio svoja izdanja OŠ "Jugoslavija“

| Postavio/la: Ana Ašanin

Narodni muzej poklonio svoja izdanja OŠ "Jugoslavija“

Direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Anastazija Miranović uručila je Osnovnoj školi „Jugoslavija“ iz Bara vrijednu donaciju – umjetničke monografije, knjige i ostale publikacije u izdanju NMCG.

Ona je učenicima održala čas na temu istorije umjetnosti i upoznala ih sa radom i aktivnostima nacionalnog muzeja.

Miranović je istakla da je važan segment djelovanja Muzeja edukacija mladih kojoj se tokom poslednjih godina u toj ustanovi poklanja velika pažnja.

Ona je dodala da će Muzej i naredne godine nastaviti da sprovodi programe edukacije srednjoškolaca na temu likovne kritike, učeći mlade da kritički promišljaju umjetnost, u saradnji sa školama iz raznih krajeva Crne Gore i Ministarstvom prosvjete.

Direktorica Osnovne škole „Jugoslavija“ Biljana Vukmanović zahvalila je na donaciji i tom prilikom uručila Miranović zahvalnicu za učešće i doprinos realizaciji obilježavanja Dana Bara u toj obrazovnoj ustanovi.

Narodni muzej Crne Gore je tokom ove godine, u okviru programa edukacije, svoja izdanja i reprodukcije djela velikana crnogorske likovne umjetnosti poklonio osnovnim školama „Pavle Rovinski“ i „Marko Miljanov“ iz Podgorice.

Ostavi komentar

0/300