13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izabran predstavnik Crne Gore za Bijenale u Veneciji

Izvor: Foto: Wikipedia

Kultura

Comments 0

Izabran predstavnik Crne Gore za Bijenale u Veneciji

Izvor: rtcg.me

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Na konkursu za izbor autorskog tima, koncepta i sadržaja postavke u crnogorskom paviljonu na XVII Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji 2020. odlukom žirija izabrano je rješenje „SYNTONY“ i autorski tim u sastavu: Vasilija Abramović, Ruairi Glin i Parker Hejl.

Žiri je izvršio detaljan pregled osam prispjelih konkursnih radova i jednoglasno ocijenio da je ovaj rad dao najkompletniji odgovor na postavljenu temu Bijenala „Kako ćemo živjeti zajedno?“, odnosno na postavljeni početni odgovor crnogorske postavke „Ka transaktivnoj prostornoj percepciji“.

Odluku o izboru rada koji će predstavljati našu zemlju na ovoj izložbi donio je jedanaestočlani žiri međunarodnog konkursa za izbor autorskog tima, koncepta i sadržaja crnogorske postavke na 17. Međunarodnom bijenalu aritekture u Veneciji, u sastavu: kuratorka dr Svetlana K. Perović, komesar Dragan Vuković, Dragana Čenić, dr Darko Petrušić, Petrica Duletić, mr Borislav Vukićević, dr Miljana Zeković, dr Dražen Arbutina, dr Milena Stavrić, dr Branka Cuca i mr Mirjana Prpa.

Podsjećanja radi, Crna Gora učestvovaće na predstojećoj 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji, koja će biti održana u periodu od 23. maja do 29. novembra 2020.

Temu 17. Bijenala arhitekture „Kako ćemo živjeti zajedno?“ postavio je ovogodišnji umjetnički direktor/ kurator izložbe Hašim Sarkis, koji poziva na „osmišljavanje novih prostora u kojima ćemo živjeti velikodušno zajedno“, te upućuje na traganje za novim „dogovorima o prostoru“ i „novim geografijama udruživanja“, koje zahtijevaju „globalno djelovanje“.

Bijenale arhitekture u Veneciji smatra se najznačajnjom globalnom manifestacijom koja prezentuje savremena dostignuća i tendencije iz oblasti arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR