Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Podgorica: Ovo je najljepši snimak koji ćete danas pogledati

| Postavio/la: Marija Mitrović

Podgorica: Ovo je najljepši snimak koji ćete danas pogledati

Povodom projekta "Biti odgovoran prema životinjama je naša obaveza" koji će u narednih pola godine sprovoditi nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica, a koji je finansiran od strane Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, predstavljen je kratki igrani film "Lora i Lana".

Kako je saopšteno iz NVO Prijatelji životinja Podgorica, radnja ovog filma opisuje dvogodišnju djevojčicu Lanu, koja sa svojom majkom u žbunju pronalazi malog psa, koga je nesavjesni vlasnik tu ostavio u kartonskoj kutiji.

One ga uzimaju, odvode kod veterinara, gdje je vakcinisan, sterilisan i čipovan, nakon čega ovu umiljatu ženkicu odvode kući i daju joj ime Lora.

Lora u njihovoj porodici zauzima posebno mjesto, a ona i Lana postaju najbolje prijateljice.

U drugom dijelu filma Lana je napunila sedam godina i krenula u školu, a Lora i majka je svakodnevno čekaju ispred škole poslije časova. Zajedno se igraju u dvorištu zgrade, a Lana ne krije sreću što ima Loru.

"Ovim filmom htjeli smo široj javnosti da pokažemo kako se treba odgovorno ponašati prema psima, a sa druge strane i da ukažemo na to da imamo veliki broj neodgovornih vlasnika koji svoje ljubimce poslije određenog vremena izbace na ulicu. Lora je imala sreću da je pronađe Lana, a šta je sa onim psima koje vlasnici odbace i koji čitav život provedu na ulici, gladni žedni, bolesni i bez ikoga ko bi ih makar nekada pomazio. O tome moramo svi da razmišljamo, jer svako ko izbaci psa na ulicu, momentalno je ubio toga psa", navedeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300