8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Namjenske korpe za primarnu selekciju otpada postavljene u organima i službama Glavnog grada

Podgorica

Comments 0

Namjenske korpe za primarnu selekciju otpada postavljene u organima i službama Glavnog grada

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Kroz nastavak aktivnosti kojima se podržava koncept primjene primarne selekcije otpada – odvajanjem “suve” i mokre” frakcije otpada nadležne službe doo “Čistoća” ovog postavile sedamnaest setova namjenskih korpi za potrebe javnih ustanova, službi i organa Glavnog grada.

Na ovaj način su se, kako je navedeno u saopštenju, i službenici gradskih službi pridružili postupku pravilnog odlaganja otpada, a radi praktičnije upotrebe ovih korpi urađeno je i odgovarajuće uputstvo kojim će se zaposleni rukovoditi u postupku odlaganja komunalnog otpada.

Podsjećamo da ovaj sistem podrazumijeva obavljanje primarne selekcije tj. razvrstavanje otpada na mjestu njegovog nastanka u dvije posude.

"Posuda za ‘suvu’ frakciju namijenjena je za odlaganje papira, kartona, plastike, metala i stakla, dok je posuda za ‘mokru’ frakciju namijenjena za odlaganje svih vrsta komunalnog otpada koje nijesu sadržane u suvoj frakciji komunalnog otpada (otpad koji je po svom sastavu uglavnom mokar zbog prisustva ostataka hrane, materija organskog porijekla, baštenskog otpada, proizvoda za higijenu i sl), ne uključujući kabasti otpad i jestiva ulja i masti", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR