Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Namjenske korpe za primarnu selekciju otpada postavljene u organima i službama Glavnog grada

| Postavio/la: Marija Mitrović

Namjenske korpe za primarnu selekciju otpada postavljene u organima i službama Glavnog grada

Kroz nastavak aktivnosti kojima se podržava koncept primjene primarne selekcije otpada – odvajanjem “suve” i mokre” frakcije otpada nadležne službe doo “Čistoća” ovog postavile sedamnaest setova namjenskih korpi za potrebe javnih ustanova, službi i organa Glavnog grada.

Na ovaj način su se, kako je navedeno u saopštenju, i službenici gradskih službi pridružili postupku pravilnog odlaganja otpada, a radi praktičnije upotrebe ovih korpi urađeno je i odgovarajuće uputstvo kojim će se zaposleni rukovoditi u postupku odlaganja komunalnog otpada.

Podsjećamo da ovaj sistem podrazumijeva obavljanje primarne selekcije tj. razvrstavanje otpada na mjestu njegovog nastanka u dvije posude.

"Posuda za ‘suvu’ frakciju namijenjena je za odlaganje papira, kartona, plastike, metala i stakla, dok je posuda za ‘mokru’ frakciju namijenjena za odlaganje svih vrsta komunalnog otpada koje nijesu sadržane u suvoj frakciji komunalnog otpada (otpad koji je po svom sastavu uglavnom mokar zbog prisustva ostataka hrane, materija organskog porijekla, baštenskog otpada, proizvoda za higijenu i sl), ne uključujući kabasti otpad i jestiva ulja i masti", piše u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300