8 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rekonstruisan krov škole "Sergije Stanić"

Izvor: Foto: Ministarstvo prosvjete

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Rekonstruisan krov škole "Sergije Stanić"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministarstvo prosvjete i Škola za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić" su u prethodnom periodu zajednički i gotovo u potpunosti rekonstruisali krov glavne zgrade škole, a vrijednost investicije iznosila je oko 30.000 eura. 

Takođe, u toku je rekonstrukcija deset obrazovnih objekata u Glavnom gradu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

Direktor škole Darko Vukčević rekao je da je rekonstrukcija podrazumijevala postavljanje novog pokrivača, oluka, kao i druge radove koje je bilo potrebno izvesti na objektu.

"Ovom rekonstrukcijom koju smo uradili uz podršku Ministarstva prosvjete, riješili smo pitanje krova i obezbijedili prijatnije uslove za rad i boravak učenika i zaposlenih u školi", rekao je Vukčević.

Kako je naglasio, u narednom periodu planirani su radovi na preostalom, manjem dijelu krova. 

"Napominjem da su Ministarstvo prosvjete i škola ove godine rekonstruisali krov nekadašnjeg Narodnog univerziteta “  Milun Božović, koji sada pripada školi SergijeStanić. Investicija je iznosila oko 24.000 eura", podsjetio je Vukčević.

Načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete Filip Grujić rekao je da je Ministarstvo posvećeno obnovi školske infrastrukture, izgradnji novih objekata i poboljšanju uslova boravka djece i zaposlenih.

"Ovo je samo jedan od projekata obnove školske infrastrukture na teritoriji Glavnog grada, u kojem je Ministarstvo učestvovalo sa 50% sredstava. Kao što je javnost upoznata, Ministarstvo posvećeno radi na obnovi infrastrukture obrazovnih ustanova, kao i na  izgradnji novih objekata.

Svakako, Glavni grad, sa najvećim brojem učenika, ima i najveće potrebe, kojima uvijek idemo u susret. U toku je rekonstrukcija deset objekata, vrijednosti više stotina eura, a planirana je izgradnja deset novih objekata na teritoriji Podgorice, poput škola u Tološima, City kvartu, Zabjelu, Karabuškom polju, kao i nova gimnazija, i svi ovi projekti su ušli u Kapitalni budžet.

Takođe, gradiće se i vrtići u Bloku 6, na Zlatici, Starom Aerodromu, Tuškom putu i City kvartu, te nadograditi dva vrtića, na Zabjelu i u Momišićima, gdje će se kapaciteti postojećih objekata povećati 100%.

Dva prva naredna projekta koja nas očekuju jesu početak gradnje vrtića u Bloku 6 ove godine, te raspisivanje konkursa za idejno rješenje škole u Tološima u narednih dana", zaključio je Grujić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR