8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujačić: Žene se ne nameću kao lideri, već kao timski igrači

Podgorica

Comments 0

Vujačić: Žene se ne nameću kao lideri, već kao timski igrači

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić, učestvovala je na panel diskusiji na temu “Liderska snaga žena i njen uticaj”, u okviru prve regionalne konferencije „Vision of Woman“, koja je organizovana od strane nevladinog udruženja Vision of Humanity, saopšteno je iz PG Biroa.

„Ono što vrlo često predstavlja prepreku ženama na njihovom putu ka uspjehu je tradicionalno shvatanje uloge žene u našem društvu. Nažalost, još dok ste djevojčica posmatraju vas isključivo kao buduću dobru suprugu i majku. Na taj način, stičemo i mi tu percepciju i mislimo u tom pravcu. Naši ženski članovi porodice, koje su nam bile uzor, bile su posvećene porodici, često praveći ustupke te vrste, često žrtvujući svoju karijeru i to je ta stepenica ka liderstvu koja predstavlja osovnu prepreku. Ali ako imate dovoljno samopouzdanja i možete da pomirite svoje uloge dobre supruge, majke i poslovne žene koja je na liderskoj poziciji, onda  možete da pomjerite i te razlike. Možemo, naravno, govoriti i o zakonodavom okviru, kreiranju poslovnog ambijenta, ali najznačajniji korak je da krenemo od nas samih“, istakla je Vujačić na Konferenciji.

Ona je govorila i o tome koja je razlika između liderstva žene i muškarca u savremenom društvu, budući da se žensko liderstvo ispostavilo kao efektivnije.

„Postoje razlike, jer žena ima više senzibiliteta za probleme drugih u okolini. Mi se kao žene ne namećemo kao lideri, već kao timski igrači. To je jedan od razloga zašto se žensko liderstvo ispostavi kao uspješnije i efektivnije. U jednom trenutku se, naravno, morate nametnuti i kao autoritet i kao vođa tima, ali kao timski igrač možete biti bolji lider“, istakla je ona.

„Veći broj žena lidera bi dao doprinos promjeni društva u cjelini, jer mi smo primjer svim onim ženama koje imaju nedostatak samopuzdanja i sumnjaju da nešto  mogu da postignu. Uspjeh dolazi nakon godina truda, rada i usavršavanja. Na taj način dokazujete da možete da radite ono što društvo od vas kao žene ne očekuje“, zaključila je Vujačić.

Pored Slađane Vuačić, učesnice panel diskusije bile su i Vedrana Likan, direktorica vodeće međunarodne konsultantske kompanije Colliers International za Hrvatsku, Sloveniju i BiH, kao i Svetlana Vuksanović izvršna direktorica „Philip Morris Montenegro“

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR