Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Podgorica: Za park na Zabjelu 100.000 eura

| Postavio/la: Marija Mitrović

Podgorica: Za park na Zabjelu 100.000 eura

Povodom peticije sa 850 potpisa koju su stanovnici Ulice Branka Miljkovića na Zabjelu uputili gradonačelniku, iz Glavnog grada su saopštili da je uprava  odmah po prijemu prvog dopisa, kao i razgovora inicijatora sa nadležnim službama, blagovremeno reagovala i sredstva za ove namjene već su opredijeljena za narednu godinu.

"Sagledavajući potrebe stanovnika ovog dijela grada i uvažavajuci njihovu inicijativnost, uprava Glavnog grada je u prijedlogu budžeta za 2020. godinu opredijelila 100.000 eura za igradnju parka na predmetnoj lokaciji. U toku su pregovori o rješavanju imovinskih odnosa kako bi se naredne godine nesmetano moglo pristupiti realizaciji projekta.

Kao što smo više puta isticali, namjera gradske uprave je da, uz projekte Moje drvo i Micro020, svake godine stanovnici Podgorice dobiju barem jednu novu parkovsku površinu, a da se postojeće površine revitalizuju i obogate novim sadržajima.

Podsjećamo da je, u tom cilju, započeto s uređenjem mikro lokacije u Ulici Oktobarske revolucije, te platoa prekoputa Gimnazije, gdje ćemo uskoro dobiti novu zelenu oazu na preko 2.000 m2", navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300