16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa „Paoleti” zainteresovana za saradnju u oblasti tretmana otpada

Podgorica

Comments 0

Grupa „Paoleti” zainteresovana za saradnju u oblasti tretmana otpada

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predstavnici italijanske Grupe „Paoleti”, koji su zainteresovani za ulaganja u oblasti tretmana i sakupljanja gradskog otpada, posjetili su Glavni grad, gdje su sa predstavnicima gradske uprave razgovarali o mogućnostima saradnje. Oni su obišli gradska preduzeća „Deponija” i „Čistoća”, a u razgovoru sa menadžerom Marjanom Junčajom izložili su svoje ekspertize koje bi mogle da budu od koristi Podgorici kada je je riječ o unapređenju selektivnog sakupljanja otpada, kao i tretmana deponijskog biogasa, saopšteno je iz PG Biroa.

"Lućano Pjaćenti, direktor javno-privatnog preduzeća za tretman otpada – „Gesenu”, koje je Grupa „Paoleti” osnovala sa Gradom Peruđom, predstavio je način funkcionisanja te kompanije u regiji Umbrija i izrazio zainteresovanost da sličnu saradnju uspostave i sa Podgoricom. On je istakao da je ovaj segment komunalne djelatnosti trenutno veoma cijenjen u Italiji koja ulaže velike napore u poboljšanje tretmana i sakupljanja otpada. Ocjenjujući da je Podgorica veoma čist grad, Pjaćenti je izrazio uvjerenje da bi zajedničkom saradnjom mogli da se ostvare benefiti na polju dugoročnog upravljanja otpadom.

Grupa „Paoleti” je vodeća firma za sakupljanje i odlaganje gradskog otpada u Italiji sa 3.500 zaposlenih. Osim, u italiji prisutni su i u Egiptu i još nekim afričkim zemljama", navedeno je u saopštenju.

U pratnji predstavnika Grupe „Paoleti” bio je počasni konzul Crne Gore u Trstu Sven Bihler, koji je i uspostavio kontakt između gradske uprave i italijanskih investitora. Na sastanku je dogovoreno da razgovori o mogućoj saradnji budu nastavljeni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR