15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Mirna" nedjelja u Bloku IX, mašine rade, auto-perionica niče, stanari "čekaju Godoa"

Podgorica

Tag Gallery
Comments 1

"Mirna" nedjelja u Bloku IX, mašine rade, auto-perionica niče, stanari "čekaju Godoa"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ovako napreduje gradnja auto-perionice u podgoričkom Bloku 9, zbog čega su, kako je Antena M već pisala, stanari u ulici Vlada Ćetkovića i Sima Barovića ogorčeni.

Auto-perionica usred stambenog naselja! Stanari ogorčeni, investitor poručuje: Imam dozvolu, parcela je moja

Nedjeljno jutro i dan za odmor, prekida zvuk građevinskih mašina, parkiranih tik uz trotoar. 

Trotoar će, sada je to sasvim jasno, biti i ulaz u perionicu. Kuda će ljudi, kad navale automobili, pitanje je koje, izgleda, nadležne niti brine, niti zanima?!

Investitor je ranije rekao da je parcela otvorena sa tri strane. Sada, vidi se na fotografijama, ostaje samo jedna, baš ta "trotoarska", kojom djeca iz dvije obližnje škole "Radojica Perović" i "Štampar Makarije" idu na nastavu. I koji, naravno, kao i sve ostale troroare na svijetu, ljudi koriste da ne bi hodali kolovoznom trakom. Tako od njih traži zakon, a i bezbjednosna logika.

Predstavnik stanara Milika Radović kazao nam je da su stanari pokrenuli pravnu proceduru, a iz neformalnih izvora saznaju da Opština Podgorica nije dala saglasnost da ulazak u perionicu bude preko trotoara, te da nemaju ni informacije o radnom vremenu tog privremenog objekta.

"Jasno je da ulaz jedino može biti preko trotoara, svaka druga strana je zagrađena", rekao nam je on, dodajući da Glavni grad stanarima nije potvrdio, niti odgovorio na dopis i pitanje: kako će se dolaziti do perionice?

Podsjetimo, Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada saopštio nam je ranije da su prilikom davanja odobrenja za građenje auto-perionice u podgoričkom Bloku 9 poštovali propisane uslove.

Investitor i vlasnik "MM Gradnja Komerc" Vesko Mujović kazao nam je ranije da je gradnja legalna i da je za auto-perionicu dobio dozvolu Glavnog grada, te da je riječ o privremenom montažnom objektu, koji će poslije određenog perioda biti uklonjen. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

GV

u toj ulici postoji mnogo vise problema nego sto ce biti ta perionica....veci je problem prodavnica preko puta iste i stanovnici iste te zgrade koji se parkiraju kako stignu