13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Ulici Oktobarske revolucije uređena još jedna mikro lokacija

Izvor: Foto: podgorica.me

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

U Ulici Oktobarske revolucije uređena još jedna mikro lokacija

Izvor: Glavni grad Podgorica

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Druga u nizu lokacija u okviru projekta Mikro 020 koja se nalazi u Ulici Oktorbarske revolucije danas je predata na upotrebu građanima.

Glavni gradski arhitekta Podgorice Filip Aleksić zadovoljan je što je jedan ovakav projekat uspio i što se razvija u doborm pravcu, dodajući da svakog dana vlada sve veće interesovanje kako građana, tako i medija stručne javnosti za projekat.

„Ovdje u Ulici Oktorbarske revolucije imamo jedno avangradno arhitektonsko rješenje kojim se približavamo svjetskim i evropskim trendovima, jer je ovo nešto što se već radi po razvijenim gradovima svijeta. Mi smo za ovaj projekat dobili priznanje na međunarodnoj smotri arhitekture koja je nedavno održana u Beogradu. Dakle, posebno nas raduje što je ovaj projekat prepoznat i široj javnosti, ne samo domaćoj i nadam se da će se takav trend nastaviti i ubuduće“, istakao je Aleksić.

On je naglasio da je veoma važno što je Glavni grad pored samog izvođenja radova, paralelno sanirao i ulicu u u kontaktnoj zoni koja već 20 godina ima problema sa plavljenjem.

„Uspjeli smo da riješimo i taj decenijski problem i otklonimo veliki nedostatak na ovoj lokaciji i trudimo se da na svakoj lokaciji temeljno radimo posao stavljajući u prvi plan funkcionalniost prostora i interes građana Podgorice“, naglasio je glavni gradski arhitetkta.

„Imamo još desetak lokacija koje su u izradi i konstantno nam pristiže veliki broj potencijalnih lokacija za uređenje, tako da ćemo u narednoj godini imati pune ruke posla“, istakao je Aleksić i naglasio da će se ubrzo raspisati i konkurs za izradu skulpture na ovom lokalitetu, u saradnji sa UNDP-om i Ministarstvom kulture i Udruženjem likovnih uimjenika Crne Gore, tako da će taj objekat dodatno obogatiti samu lokaciju.

On je najavio da će za nekoliko dana gradska uprava otkriti spomenik Ivanu Crnojeviću, koji se nalazi u neposrednoj blizini Gimnazije, takođe na još jednoj novoj mikro lokaciji koja se uređuje i privodi namjeni u okviru projekta Mikro 020.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR