12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstavnici Glavnog grada u Kini: Projekti za održivu budućnost Podgorice

Izvor: Foto: PG Biro

Podgorica

Comments 0

Predstavnici Glavnog grada u Kini: Projekti za održivu budućnost Podgorice

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Mješovita crnogorska delegacija koju čine predstavnici institucija i crnogorske privrede, a u čijem sastavu su i gradski menadžer Marjan Junčaj i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija doo Podgorica Filip Makrid, na poziv i u organizaciji Power China, posjetili su Narodnu Republiku Kinu.

"Radi se o globalnom lideru u proizvodnji energije, infrastrukturnog razvoja, koncepta smart city, modernizacije željeznice, kao i izgradnji saobraćajnica.

U okviru posjete organizovan je niz bilateralnih susreta sa najodgovornijim ljudima Power China-e – potpredsjednikom za međunarodnu poslovnu saradnju gospodinom Zhang Nianmu na kojima se razgovaralo o modelima saradnje između Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i Power China na različitim projektima.

Kroz bilateralne kontakte ovom prilikom ojačane su postojeće i stvorene nove veze između crnogorske privrede i kineskih kompanija koje su zainteresovane za različite vrste investicija u Crnoj Gori, a koje za rezultat treba da imaju unapređenje poslovnog ambijenta u Glavnom gradu i generisanje novih radnih mjesta", navodi se u saopštenju PG Biroa. 

Ova posjeta inicirana je tokom Prvog podgoričkog investicionog foruma koji je organizovan prošle godine uoči Dana oslobođenja Podgorice i na kome su prvi put na sistemski način predstavljeni svi investicioni potencijali Glavnog grada.

"Takođe, podsjećamo da je u sklopu prezentacije investicionih potencijala Podgorice početkom decembra prošle godine delegacija grada Ningbo boravila u posjeti Glavnom gradu", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR